Варненски ученици заминават за Брюксел

Мисия Варна

16-11-2010, 12:47

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Петима ученици от Варна ще посетят Европейския парламент.

Те са спечелили дискусионното състезание „Европейска и национална идентичност. Гражданско образование по ЕС”, което бе проведено в Европейския информационен център във Варна с участието на Андрей Ковачев.

Младежите са доказали познанията си по теми, свързани с Евросъюза.

Посещението на Европарламента в Брюксел е изненадата, с която са наградени победителите в дискусията, съобщи днес координаторът на МГЕРБ – Варна и общински съветник Павел Христов.

На срещата в Европесйкия информационен център на ГЕРБ присъстваха наградените ученици от школата "Европейски мост" към ОДК, заедно с ръководителката си Долорес Коева.

Петимата ученици, които ще посетят Европарламента са Инна, Веселин и Любомира, които са ученици от IV Езикова гимназия, Марина от Математическата и Петя учи от Хуманитарната гимназия.

Младите хора изразиха радостта си за спечеленото пътуване и за шанса, който получават.

Очаква се учениците да заминат за Брюксел през пролетта, каза Павел Христов.

Той обясни още, че подобни посещения обикновено са 3-дневни. Учениците ще разгледат европейските институции, ще се срещнат с българските евродепутати, ще се запознаят с устройството, историята, администрацията на структурите на Европарламента и ще обиколят сградата под формата на туристическа обиколка.а