Public се завърна

Мисия Варна

18-11-2010, 17:29

Снимка:

СНИМКИ: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

След 7-месечна пауза във Варна, на старото си място на "Сливница" 24, отново отвори врати магазин Public.

Това стана възможно благодарение на франчайзингов договор, сключен през октомври от "К енд К електроникс", собственик и на търговската верига "Техномаркет", обясни при официалното откриване на магазина днес финансовият директор на компанията Теро Халмари. В разположението на разнообразните продукти - аудио и видео техника, мобилни телефони и дигитални устройства, книги, комикси, компютри, игри, музика, филми, играчки, на двата етажа на просторния магазин няма никаква разлика от първия дубъл, просъществувал едва 5 месеца. Същата е и концепцията, наречена „ритейлтейнмънт".

Всеки посетител може да се забавлява, да присъства на презентации на книги, концерти на живо, тестове на продукти, да общува, да ползва интернет и ако прецени, да излезе с най-подходящата покупка. Заедно с детския кът магазинът предлага и много услуги - техническа поддръжка за инсталиране и настройки на софтуер, доставка и инсталиране в дома на клиента, включително и след поръчка по телефона, продажба на билети за събития в цялата страна.

ФОТОРЕПОРТАЖ »

Вярваме, че варненци вече са готови за тази концепция, заяви г-н Халмари, провокиран от напомнянето, че Public затвори врати на 1 април т.г. само след 5-месечно съществуване заради равносметката, че преминаващите през него са значително повече от действително купуващите. Новият мениджмънт разчита на големия си опит, доброто познаване на българския пазар, както и на очакванията за ръст на българската икономика.

Веригата работи успешно в Гърция с 9 магазина и в Кипър - с два. Public има и в София, но на площ, по-малка от варненския магазин. "К енд К електроникс" обмислят и други български адреси за забавление под марката Public.

По случай официалното откриване днес от компанията зарадваха най-малките с куклено шоу, в ранния следобед се проведе състезание по Wii bowling, последвано от друго състезание - на Guitar Hero. Денят приключва с демонстрация на уроци по танци и концерт на Мария Илиева, Боян и Криста.