Варна ще получи 2 млн. лева от фонд ФЛАГ

Мисия Варна

18-11-2010, 20:23

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Четири общини получиха зелена светлина за кредит от Фонда за органите на местното самоуправление в България (фонд ФЛАГ) на обща стойност  малко над 3224 млн. лв.,

съобщиха от финансова институция, създадена, за да отпуска заеми на общини и на общински дружества, които изпълняват проекти, одобрени от Управляващите органи на ОП/ПРСР, както и на общини за подготовка на проектни предложения.

Сред одобрените общини е и Варна, която ще получи заем от 2 млн. лв., предназначен за изпълнение на проект за ремонт на социален учебно-професионален център „Анастасия Д-р Железкова”.

Проектът е финансиран в рамките на Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.”, Oперация 1.1 „Социална инфраструктура”, схема „Подкрепа за осигуряване на подходяща и рентабилна образователна, социална и културна инфраструктура, допринасяща за развитието на устойчиви градски ареали”.

Община Варна има богат опит в реализирането на проекти с инфраструктурна насоченост, осъществени чрез финансовата подкрепа на програма ФАР, проект „Красива България” и др., четем в мотивацията на решението.  Общината вече е ползвала два кредита от фонд ФЛАГ за частично финансиране на проекти за пълно енергийно саниране на детски заведения на територията на община Варна и за рехабилитация на пътни отсечки в община Варна, финансирани от Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.” Проектът за рехабилитация на пътни отсечки е изпълнен успешно и кредитът е погасен, а проектът за енергийно саниране на детски заведения е в напреднала фаза на изпълнение, обясняват от ФЛАГ