"Варна Тауърс" отваря врати с грандиозно шоу

Мисия Варна

25-11-2010, 12:59

Снимка:

ANETTEVENTS

Автор:

varnautre

Всичко от Автора


Със светлинно шоу с фойерверки и грандиозен спектакъл тази вечер отваря врати най-новият център за бизнес, услуги, търговия и забавления във Варна.

Мястото е добре известно на варненци, а и на всеки, посетил града през западния му вход - кулите на бул. "Владислав" 256 се издигнаха пред очите ни. "Варна Тауърс" е нещо по-различно от нароилите се молове, и то не само защото повече от половината му площ заемат офиси клас А, в които ще работят около 2000 души. В цялата западна кула и на четири нива от съседната й ще се настанят администрацията и центърът за обслужване на клиенти на Е.ОН. Още две големи компании - софтуерна и телеком, са избрали "Варна Тауърс" за свой административен адрес, а в топлата връзка между двете кули ще функционира модерен бизнес център.

Комплексът е уникален далеч не само с архитектурата си. Тук, на върха на източната кула, е първият у нас и единствен на Балканите панорамен въртящ се ресторант, на западната пък е изградена първата в България лицензирана хеликоптерна площадка върху сграда. Под името "Двете кули" на площ от над 6 декара ще функционира може би най-големият у нас увеселителен парк с лазер форс, стрелбище, замък за игри, парти зони, танцови зали по чикагски модел, амфитеатрално тематично кафе, боулинг и още разнообразни атракциони.

Във "Варна Тауърс" ще е първият български адрес на много сериозни брандове от Италия, Турция, Франция. Място за покупки, но и за забавления пък ще е съвместен магазин на фирми за детски и за спортни стоки, в центъра на който е изградена велоалея с реални размери, на която могат да се тестват предлаганите велосипеди и ролери. На ниво минус 2 в източната кула пък е разположен мегамаркет "Рода", предлагащ над 16 000 артикула за домакинството, включително повече от 170 продукта със собствена търговска марка. По специална скала клиентите му ще трупат отстъпки от 5 и 20 процента, промоция със събиране на стикери ще им осигурява покупки на определени артикули по цени, по-ниски със 70%, а днес всеки 50-и клиент ще получи абсолютно безплатно покупките, които си е избрал.

Голяма част от общите площи в комплекса са оформени като градски пространства - улици, площади, слънчеви атриуми, фонтан. Вертикалната комуникация е решена с модерни панорамни асансьори, ескалатори и травелатори, а паркингът с повече от 800 места е изпълнен така, че както паркирането, така и намирането на колата след това е удобно, лесно и бързо. За първи път на територията на подобен търговски обект тук ще функционира и специална "алея на занаятите" с разнообразни услуги - от офиса на "Български пощи" до ключарско, шивашко и часовникарско ателие.

В проекта "Варна Тауърс" инвеститорите Марин Згурев и Антонио Бухтияров са вложили над 50 млн. евро. Над 70% от финансирането е от банка Пиреос,  която съвсем скоро ще открие в кулите и най-новия си клон. В изграждането на комплекса са участвали повече от 2000 души от над 100 фирми.

Официалното откриване на "Варна Тауърс" е довечера от 19 ч. със спектакъл на ансамбъл "Българе", трио "Уникалните гласове", трио "Сопрано", танцова школа Debut dance academy, Орлин Горанов, Румънеца и Енчев и др. В 22 ч. със специална церемония името си ще получи и въртящият се ресторант на върха на източната кула. Още тази вечер първите гости на комплекса ще могат да разгледат във фоайето около фонтана на нивото на тротоара и картините, нарисувани от малките пациенти на Клиниката по детска хематология и онкология на университетската болница "Св. Марина". Творбите са експонати от благотворителната изложба, която ще бъде открита утре от 16,30 ч. Половин час след това със същия адрес е и първото за Варна представяне на книгата "Стъклен дом" в присъствието на авторката Ваня Щерева.