26 ноември: Картофи със сирене/кашкавал на фурна

Архив Варна

25-11-2010, 16:29

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Лесна, вкусна и бърза рецепта без месо

Продукти:

1 кг картофи,
100-120 г прясно масло
300-400 г сирене (кашкавал)
200 мл прясно мляко
3 яйца
чубрица, черен пипер, червен пипер, сол

Приготвяне:


Картофите се измиват и се сваряват.

Обелват се, докато са топли, а като изстинат, се настъргват на едро ренде. Добавят се подправките на вкус, най-вече чубрицата върви с картофки, така че по-смело с нея.

Разстилат се на 2—3 пласта в намазана с масло тава, като между пластовете се поръсват с настърганото сирене (кашкавал).

След това се заливат се със смес от разбитите яйца и прясното мляко и се посоляват.

Поливат се с разтопеното масло и се пекат в силна фурна до зачервяване.

Време е за консумация!