Избрани Новини
26 ноември: Картофи със сирене/кашкавал на фурна
Лесна, вкусна и бърза рецепта без месо
Продукти:
1 кг картофи,
100-120 г прясно масло
300-400 г сирене (кашкавал)
200 мл прясно мляко
3 яйца
чубрица, черен пипер, червен пипер, сол
Приготвяне:
Картофите се измиват и се сваряват.
Обелват се, докато са топли, а като изстинат, се настъргват на едро ренде. Добавят се подправките на вкус, най-вече чубрицата върви с картофки, така че по-смело с нея.
Разстилат се на 2—3 пласта в намазана с масло тава, като между пластовете се поръсват с настърганото сирене (кашкавал).
След това се заливат се със смес от разбитите яйца и прясното мляко и се посоляват.
Поливат се с разтопеното масло и се пекат в силна фурна до зачервяване.
Време е за консумация!