Избрани Новини
28 ноември: Супа от тиквички
Постна и вкусна супа от тиквички
Продукти:
400-500 г тиквички
1 гл. лук
2 моркова
2 домата
50 г доматено пюре
30 г масло/маргарин
100 г ориз/фиде
червен пипер, копър/пресен магданоз, сол
олио, оцет
3-4 супени лъжици брашно
сирене - по желание
Приготвяне:
Почистените, измити и нарязани на дребно лук и моркови се задушават в олиото до омекване.
Прибавя се доматеното пюре и леко се запържва, а след това се добавя и червеният пипер на вкус.
Задушените зеленчуци се заливат с бульон, или гореща вода и се оставят да заврят.
Добавят се обелените, измити и нарязани на кубчета тиквички, а малко след това и оризът/фидето.
След около 10 минути се прибавят доманите, също нарязани на кубчета.
Накрая се слага предварително запеченото до златист цвят и размито със студена вода брашно.
Готовата супа се подсолява, добавя се маслото на вкус.
Поднася се с на дребно нарязания магданоз и натрошено сирене, по желание.