Балетисти на върха на Варна. Къде? В Тауърс!

Мисия Варна

29-11-2010, 09:18

Снимка:

ANDARIBG.COM

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Спорът за това коя е най-високата точка на Варна вече е решен безапелационно в полза на мястото, откъдето се вижда най-красивата и при това 360-градусова панорама на морската столица.

Хеликоптерната площадка върху една от кулите на Варна Тауърс - единствената лицензирана у нас върху покрив на сграда, е място недостъпно за широката публика. За да усетите екстремното преживяване обаче, не е нужно да изпробвате нервите си на такава височина. Достатъчно е разгледате фотоизложбата „АртЕкстремно” на „ANDARI photography and communications”, разположена на първия етаж на търговския център Варна Тауърс на площ от 120 кв.м.

До 15 януари 2011 г. посетителите ще могат да видят за пръв път в България модерни и екстремни кадри, заснети върху единствената по рода си, първа в България, лицензирана хеликоптерна площадка изградена върху сградата на западната кула на „Варна Тауърс”.  20-те фотографии, които се показват са направени на 72 м височина с призьорите-звезди на световния балет, участници на 24-тия „Международен Балетен Конкурс - Варна “ 2010.

Какво се случи във Варна през изминалия уикенд ли питате? Не, правилният въпрос днес е: Какво се случи във Варна Тауърс, където по един или друг повод през първите 4 дни след откриването се събра целият град.

Новият търговско-развлекателен и административен център на морската столица отвори врати с двудневен маратон от забавни и културни събития. Както отбеляза на официалната пресконференция преди откриването един от двамата основни инвеститори на проекта Марин Згурев: „Варна Тауърс няма да бъде само търговски център, а си е поставил за цел да се превърне в модерно средище на култура, на забавления, на релакс и търговия.”

Официалното откриване на Варна Тауърс започна с тържествен водосвет, отслужен от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, и с прерязване на лентата от кмета на  Варна Кирил Йорданов и инвеститорите на проекта Марин Згурев и Антонио Бухтияров.

Звезден концерт » Орлин Горанов, Румънца и Енчев, Трио „Уникални гласове”, ансамбъл „Българе”, посрещна многобройните посетители. Светлинно шоу под куполите на Варна Тауърс и многоцветна заря отвън ознаменуваха първите секунди, в които центърът отвори врати!

Специално, за да кръсти една от емблемите на Варна Тауърс – въртящият се ресторант Магнито Скай, във Варна пристигна Соломон Паси, който нарече търговско-развлекателния център „уникално чудо на архитектурата и пример за безграничен размах на фантазията”.

Организаторите на официалното откриване предложиха на посетители още парад на ретро автомобили и последен модел возила марка „Мерцедес”, които обиколиха самите атриуми на Варна Тауърс, изпълнения на артисти от танцови, циркови и художествени школи, рисунки на стъкло, стрийт денс демонстрации и много други.

Открита бе благотворителна изложба на картини рисувани от деца, лекуващи се в Детска клиника по онкология и хематология към УМБАЛ „Света Марина”-Варна, като първият закупил картина бе известният със социалната си ангажираност български политик Соломон Паси.

Варна Тауърс бе домакин и на първата за морската столица официална премиера на бестселъра „Стъклен дом”. За представянето от София пристигна специално авторката Ваня Щерева, която посрещна своите почитатели и раздаде автографи в книжарницата на търговско-развлекателния център. Приятна изненада за присъстващите бе откритието, че освен че пише добре, Ваня Щерева и рисува отлично.

В Арт Центъра на Варна Тауърс, нашумялата авторка нарисува върху стъкло красива коледна къщичка и остави на стената собственоръчно послание: „Да е живо изкуството!”.