Изхвърленото на боклука бебе е в дома във "Виница"

Мисия Варна

29-11-2010, 14:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Момиченцето, което бе изхвърлено в контейнер за смет във варненския квартал "Възраждане", вече е настанено в дома за медико-социални грижи във "Виница", съобщиха от Регионалната дирекция за социално подпомагане.

Все още продължава работата с умствено изостаналата му майка. Ако тя се откаже от родителските права, бебето ще бъде дадено за осиновяване. В противен случай вероятно ще бъде отглеждано от приемно семейство. Има вариант детето да бъде настанено при роднини, но специалистите са скептични относно възможността той да се приложи в този случай.

Новороденото бе намерено на 16 ноември голо, премръзнало и посиняло от случаен минувач в кофа за боклук между блокове 7 и 9 във "Възраждане". Лекарите от неонатологията на АГ болница няколко дни се бориха за живота му. Майката, която също бе приета в болницата, но в добро състояние, твърдеше, че собственият й баща е изхвърлил бебето, след като го родила през нощта. Според запознати с ромската фамилия не само 23-годишната родилка, но и близките й роднини имат психични отклонения.