1 декември: Руло "Стефани"

Архив Варна

30-11-2010, 00:17

Автор:

БОРИСЛАВ ВАСИЛЕВ

Всичко от Автора

Всички го обичат, но изглежда толкова сложно за приготвяне.

Оказва се, че не е толкова трудно, рецептата ни я дава Борислав.

Знаем, че е пости, но за тези, които не са издържали - ето стъпките към вкусното руло "Стефани".

Продукти:

1 кг кайма
1 голям морков
4 яйца
2 кисели краставички
1 глава лук
галета
чубрица, черен пипер, сол на вкус

Приготвяне:

Омесва се каймата с подправките на вкус и с лука, ситно нарязан.

Към каймата се добавя само жълтъка от едното яйце. Белтъкът не се изхвърля.

Морковът се сварява цял. Сварете и яйцата.

Взема се нещо подръчно, примерно торбичка (не фолио, ще се разскъса), която се разстила и върху нея се слага каймата във формата на правоъгълник.

От единия край по дължина се нареждат яйцатa (цели), ивички от нарязания морков и киселите краставички.

След това, с помощта на торбичката, се завива във формата на руло.

След като рулото е оформено, с останалия белтък от едното яйце се намазва цялото и накрая се овалва в галета.

Рулото вече е готово за слагане във фурната, но преди това с клечка за зъби се надупчва на доста места от горната страна.

Пече се на ниско във фурната на 200-250 градуса, докато стане кафеникаво.