Валентин Енчев е новият директор на Морска администрация - Варна

Мисия Варна

01-12-2010, 16:40

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

35-годишният Валентин Петков Енчев е избран за шеф на дирекция "Морска администрация - Варна", съобщи изпълнителният директор на едноименната агенция кап. Сергей Църнаклийски.

Днес приключи конкурсът, обявен за шефския стол в дирекцията, която се ръководи от изпълняващи длъжността повече от година след дисциплинарното уволнение на кап. Богдан Богданов от вече бившия му началник кап. Николай Апостолов. Това е трети пореден конкурс. При предишния, проведен в началото на май, комисията не избра нито един от тримата кандидати, а при първия изобщо не се стигна до защита на концепции за дейността на дирекцията. При поемането на ръководството на изпълнителната агенция кап. Църнаклийски първоначално обяви, че ще изчака изхода от съдебните дела, които кап. Богданов води заради дисциплинарното си уволнение. Те обаче се проточиха повече от очакваното.

Валентин Енчев, макар и сравнително млад, притежава изисквания опит в областта на корабоплаването. Плавал както на кораби на БМФ, така и под чужд флаг. Водил е лекции във Висшето военноморско училище и Българския морски квалификационен център. За длъжността той се пребори с Иван Господинов, Христо Иванов и Георги Гилев, който не бе одобрен и при втория конкурс.