4 декември: Картофени лодки със спанак

Архив Варна

04-12-2010, 06:54

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Хайде на вкусните картофени лодки

Продукти:

1 кг спанак
1 кг картофи
200 гр кашкавал
1 стрък праз
сол, чубрица, черен пипер и други подправки, които харесвате.
олио

Приготвяне:

Картофите се обелват, срязват се на две през половината на дължина.

След това се издълбават.

Нареждат се в тава, намазана с олио и се пекат на 200 градуса за 20-ина минути.

През това време се приготвя плънката:

Спанакът се почиства и се нарязва.

Издълбаната смес от картофите се запържва в тенджера с малко олио и вода.

След като сместа е полуготова, се пасира и се добавят нарязаните праз и спанак и подправките.

Задушава се за още 5-10 мин.

Със сместа се пълнят издълбаните картофи.

След това отново се запичат за около 30 минути.

Накрая се настъргва кашкавал и се изключва фурната.

Още няколко минутки, докато кашкавалът хване лека златиста коричка и картофените лодки са готови за консумания!