Избрани Новини
4 декември: Картофени лодки със спанак
Хайде на вкусните картофени лодки
Продукти:
1 кг спанак
1 кг картофи
200 гр кашкавал
1 стрък праз
сол, чубрица, черен пипер и други подправки, които харесвате.
олио
Приготвяне:
Картофите се обелват, срязват се на две през половината на дължина.
След това се издълбават.
Нареждат се в тава, намазана с олио и се пекат на 200 градуса за 20-ина минути.
През това време се приготвя плънката:
Спанакът се почиства и се нарязва.
Издълбаната смес от картофите се запържва в тенджера с малко олио и вода.
След като сместа е полуготова, се пасира и се добавят нарязаните праз и спанак и подправките.
Задушава се за още 5-10 мин.
Със сместа се пълнят издълбаните картофи.
След това отново се запичат за около 30 минути.
Накрая се настъргва кашкавал и се изключва фурната.
Още няколко минутки, докато кашкавалът хване лека златиста коричка и картофените лодки са готови за консумания!