Гледат делото срещу Анелия Цветкова

Архив Варна

06-12-2010, 09:07

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Софийският градски съд заседава днес по делото срещу Анелия Цветкова, бивш председател на Варненския административен съд, съобщи бтв.

Последното заседание беше на 8 октомври 2010 г.

Цветкова е задържана на 17 юли 2008 г. в заведение във Варна с 10 000 лева подкуп. Според прокуратурата тя е поискала 90 хиляди лева за решаването на четири фирмени дела в полза на строителния предприемач Стефан Стефанов и сина му Георги. На заседанието от 8 октомври 2010 г. на делото за четвърти пореден път не се явява свидетелят Георги Стефанов от Варна.

Той е трябвало да бъде доведен принудително, но органите на реда не са го открили на адреса му. В СГС е получено уведомление от Районния съд в Девня за това, че Стефанов не се е явил на съдебно заседание и там.

Той е изпратил молба до деловодството на СГС, в която посочва, че не желае да свидетелства въз основа на чл. 121 от НПК, според който свидетелят не е длъжен да дава показания по въпроси, отговорите на които биха го уличили в извършване на престъпление. Според действащото законодателство, Стефанов единствено може да бъде доведен принудително, но не и да бъде арестуван за неявяването си.