9 декември: Гъста зимна супа

Архив Варна

08-12-2010, 13:04

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Италианска рецепта с риба тон, фасул, домати и босилек

Продукти:

400 г консервиран бял зрял фасул
300 мл вода
1 кубче зеленчуков бульон
400 г пасирани домати
1 концерва риба в зехтин (200 г)
2 глави лук
2 скилидки чесън
4 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
черен пипер, червен пипер (може и лют), сол, босилек

Приготвяне:

В тенджерата се запържва ситно нарязаният лук и пресованият чесън, докато лукът омекне.

Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче зеленчуков бульон.

Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, босилек (нарязан на ситно, ако е пресен), червен пипер и лъжичката захар.

След завирането на водата, огънят се намалява до минимум.

Оставя се още 10 минути, след което супата се сваля от огъня.

Може да се гарнира с чеснови крутони и накъсани листа босилек.