Избрани Новини
9 декември: Гъста зимна супа
Италианска рецепта с риба тон, фасул, домати и босилек
Продукти:
400 г консервиран бял зрял фасул
300 мл вода
1 кубче зеленчуков бульон
400 г пасирани домати
1 концерва риба в зехтин (200 г)
2 глави лук
2 скилидки чесън
4 с.л. зехтин
1 ч.л. захар
черен пипер, червен пипер (може и лют), сол, босилек
Приготвяне:
В тенджерата се запържва ситно нарязаният лук и пресованият чесън, докато лукът омекне.
Добавят се пасираните домати, водата и натрошеното кубче зеленчуков бульон.
Прибавят се отцеденият и измит с вода боб, намачканата риба тон, босилек (нарязан на ситно, ако е пресен), червен пипер и лъжичката захар.
След завирането на водата, огънят се намалява до минимум.
Оставя се още 10 минути, след което супата се сваля от огъня.
Може да се гарнира с чеснови крутони и накъсани листа босилек.