Селекция късометражни филми 'Златна роза 2010' този четвъртък във ФК

Варна Лайф

13-12-2010, 10:46

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Селекция от първия конкурс за късометражни продукции в историята на фестивала за българско игрално кино “Златна роза” показва тази седмица продуцентска къща Артин Вижън.

Новото издание на “Нощно кино в четвъртък” събира шест заглавия, сред които и носителя на наградата “Златна роза 2010” за най-добър късометражен филм – “Парче от дъгата” на режисьора Стефан Чернев, който е и съсценарист на филма заедно с Георги Шушков.

Драматизацията е по разказа на Кольо Николов “Момчетo”, а главните роли са поверени на Тони Банчев и Стоян Алексиев.

Внимание заслужава и авторската музика на The Lame Project.

В подбора на Артин Вижън, които бяха съорганизатори на 29-ото издание на фестивала през октомври, попадат и филми дело на Стефан Командарев, Вито Бонев, София Стойчева, Любомир Печев и Неда Морфова, а в тях участват популярни лица като: Малин Кръстев, Николай Урумов, Владимир Пенев, Емануела Шкодрева, Радина Кърджилова, Ути Бъчваров и др.

В “Новият” на режисьора на “Стани богат” Вито Бонев феновете на късото кино пък могат да разпознаят и двама актьори от трупата на ДТ “Стоян Бъчваров” – Росица Дичева и Пенко Господинов.

Общата продължителност на селекцията е 61 минути; мястото на прожекцията си остава кафе-театърът на Фестивалния и конгресен център, а денят четвъртък – 16 декември от 21 часа.

Както и досега, след края на филмовата програма организаторите са се погрижили за доброто настроение с нова доза качествена музика.

Обща продължителност на селекцията: 61 мин.

Цени на билетите: 6 лв, за учащи и пенсионери (срещу документ) – 4 лв.