Избрани Новини
15 декември: Бързи катми
Продукти
3 яйца
1/2 мая за хляб
500 мл топла вода
Брашно
2 ч.л. сол
Мазнина за печене и намазване
Топено сирене за мазане - по желание
За плънката може да добавите всичко, каквото обичате - шунка, кисели краставички, сирене, кашкавал, зеленчуци.
Приготвяне
Яйцата се разбиват добре, прибавят се солта, водата и маята и се разбива, докато се получи хомогенна смес.
На части се прибавя брашно, докато стане смес, гъстота, колкото боза.
Оставя се да втаса около 1 час на топло.
Пекат се на сач или тефлонов тиган, намазан предварително с олио.
Готовите катми се намазват с масло, или с топено сирене, докато са още топли.