15 декември: Бързи катми

Архив Варна

14-12-2010, 07:29

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Продукти

3 яйца
1/2 мая за хляб
500 мл топла вода
Брашно
2 ч.л. сол
Мазнина за печене и намазване
Топено сирене за мазане - по желание

За плънката може да добавите всичко, каквото обичате - шунка, кисели краставички, сирене, кашкавал, зеленчуци.

Приготвяне

Яйцата се разбиват добре, прибавят се солта, водата и маята и се разбива, докато се получи хомогенна смес.

На части се прибавя брашно, докато стане смес, гъстота, колкото боза.

Оставя се да втаса около 1 час на топло.

Пекат се на сач или тефлонов тиган, намазан предварително с олио.

Готовите катми се намазват с масло, или с топено сирене, докато са още топли.