Избрани Новини
16 декември: Крем супа броколи с кашкавал
Продукти
600 г броколи
1 морков
1 тиквичка
250 мл прясно мляко
50 мл сметана за готвене
50 г краве масло
4 супени лъжици брашно
сол, черен пипер
кашкавал на вкус
Приготвяне
Всички зеленчуци се слагат да се сварят с вода, колкото да ги покрие.
Омекналите зеленчуци се пасират, като се прибавя сол и черен пипер на вкус.
Брашното се запържва с маслото и постепенно се добавя млякото и сметаната.
Бърка се до получаване на гладък сос.
Накрая белият сос се прибавя към пасираните зеленчуци.
Супата се поднася с настърган кашкавал, докато е още гореща, така че да се разтопи и да се точи вкусно :)
Бон апети!