Кметът: Сега му е времето за къпане в морето

Мисия Варна

16-12-2010, 14:40

Снимка:

СНИМКA: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Минусовите температури и обилният снеговалеж не плашат варненския кмет Кирил Йорданов.

Напротив – според него именно сега е времето за къпане в морето.

„Казвам ви го от личен опит“, подчерта днес той. И добави, че е необходима съответната подготовка. „Както е и с медиите! Ако човек чете неподготвен, може да изпадне в шок, но ако е подготвен – няма да има никакви проблеми“, коментира с усмивка Йорданов. Той обаче не посочи къде точно е най- подходящото място за къпане в морето в момента.

Иначе днес кметът представи отчета си за изминалата година – сериозен обем от цифри и всякаква суха статистика. От думите на Йорданов обаче стана ясно, че бюджетът на общината за догодина пак ще е с макрорамка около 200 милиона лева.

Кирил Йорданов умело финтира въпроса дали ще се кандидатира за четвърти кметски мандат или не. Припомняме, че неотдавна той разясни, че ако на този етап каже, че няма да се кандидатира, общината ще стане неуправляема. Ако пък каже, че ще се кандидатира, това щяло да отприщи машината за клевети и компромати, която така или иначе работи срещу него.

Едва ли случайно обаче Йорданов подчерта, че организаторите на ветроходната регата „Тол шипс – Исторически морета“ отново искат Варна да бъде един от градовете домакини на гонката. Това обаче е насрочено за 2013 или 2014 година. Ще видим коя от двете е по-подходяща и ще изберем“, коментира Йорданов. Дали то означава, че той възнамерява да посрещне ветроходите като кмет на Варна, всеки да прецени сам за себе си.