Виелица до обед, децата - на училище

Мисия Варна

17-12-2010, 06:44

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Снежната буря продължава да вилнее над Варна.

Животът в града обаче тече сравнително нормално. Засега няма информация за затворени училища и детски градини. Макар и със закъснение автобусите на градския транспорт във Варна се движат и децата от първата смяна отидоха на училище.
Във всички образователни институции в града има достатъчно гориво.

Сега във Варна е -4 градуса, но заради силния вятър тя се усеща като -12. Според дежурните в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН поне до обед ще вали сняг. Валежите ще започнат да спират от юг на север. По Северното Черноморие ще духа силен вятър от северозапад. Има условия за навявания.

Максимални температури от минус 5 до 0 градуса, за Варна около минус 2. Вълнение на морето 3-4 бала. Температура на морската вода 6-9 градуса.

Пристанище Варна е затворено за празни кораби. Летище Варна е затворено още от 20 часа снощи. Анулирани бяха и сутрешните полети от и за София.

Всички пътища във Варненска област са проходими при зимни условия, няма затворени участъци.

Почистващата техника на трите фирми, отговарящи за снегопочистването в града - „Хидрострой”, „Инжстройинженеринг” и „Зебра Стимекс”, работи през цялата нощ, съобщиха от общинския щаб, създаден за управление на почистване и поддържането на града при зимна обстановка.

На разположение на районните кметове е предоставена малогабаритна техника, която да започне снегопочистването на междублоковите пространства и малките улици.

Освен с GPS-системата общината контролира движението и работата на всички специализирани снегопочистващи автомобили и с дежурни мобилни екипи.

Осигурено е и отоплението на социалните заведения в община Варна. Бездомниците в града са настанени на топло – 34-ма в СУПЦ „Анастасия д-р Железкова”, 17 – в католическата църква и 15 деца и младежи в дом „Гаврош”.