Travel Daily News: Евтината България привлича най-много британски скиори

Туризъм

17-12-2010, 10:20

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ново проучване от TripAdvisor показва, че британските туристи имат по-икономичен подход към своята ски почивка тази зима, пише днес британският туристически сайт TravelDailyNews.com

Вместо да жертват ски ваканцията си тази зима, напълно разбиремо икономичните британци се насочват към по-малко традиционна, но по-достъпна дестинация.

Българските курорти са с до 80 % по-търсени от британците тази година, спрямо миналата.

Данните на TripAdvisor.co.uk сочат, че интересът към евтините български ски курорти Пампорово, Боровец и Банско са се увеличили съответно с 80 %, 61 % и 44 %, спрямо миналата година.

Въпреки че според проучване на TripAdvisor Travel, последните тенденции показват, че цялата туристическа индустрия ще започне да става по-динамична през следващите 12 месеца, по-достъпните български дестинации се радват на значително по-голям интерес от много от традиционно популярните зимни курорти в Европа, като например Зермат, Куршевел и Шамони, към които интересът е увеличен съответно с  8 %, 30 % и 39 %.

Само към класическите курорти на Meribel и Вал д'Изер се наблюдава интерес на същото ниво, като към България, със съответно увеличние с 61 % и 43 %.

Ема Обойл, говорител на TripAdvisor коментира:

"Ски почивките често се смятат за скъп лукс, но това не трябва да бъде така, тъй като британците стават все по-икономични и по-малко претенциозни за техните курорти. По-малко известни европейски ски курорти, като например тези в България, може да доведат до значителни икономии на разходите на няколко нива. От по-добър валутен курс, до по-евтини хотели и такси на лифтовете".