18 декември: Кашкавалена супа

Архив Варна

17-12-2010, 15:13

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

М-м-м! Звучи интересно, нали?

Много е вкусно освен това! Уверете се сами!

Продукти:


100 г краве масло
3 супени лъжици брашно
200 г кашкавал
2 по-големи картофа
1/2 лимон
3 яйца
6 ч.ч. вода
сол, чубрица, черен пипер
няколко стъка пресен магданоз

Приготвяне:

Вземаме тенджера. В горещото разтопено масло слагаме брашното и го запържваме до златисто.

Постепенно добавяме водата, разбърквайки.

Когато заври водата, добавяме настърганите картофи. Като умекнат, добавяме настъргания кашкавал и подправките на вкус.

Варим още 3-4 минути.

Разбиваме яйцата със сока от изцедения 1/2 лимон. С тях застойваме супата, като бъркаме бързо, докато ги добавяме бавно.

Накрая добавяме ситно нарязания магданоз.

Да ви е вкусно!