Избрани Новини
18 декември: Кашкавалена супа
М-м-м! Звучи интересно, нали?
Много е вкусно освен това! Уверете се сами!
Продукти:
100 г краве масло
3 супени лъжици брашно
200 г кашкавал
2 по-големи картофа
1/2 лимон
3 яйца
6 ч.ч. вода
сол, чубрица, черен пипер
няколко стъка пресен магданоз
Приготвяне:
Вземаме тенджера. В горещото разтопено масло слагаме брашното и го запържваме до златисто.
Постепенно добавяме водата, разбърквайки.
Когато заври водата, добавяме настърганите картофи. Като умекнат, добавяме настъргания кашкавал и подправките на вкус.
Варим още 3-4 минути.
Разбиваме яйцата със сока от изцедения 1/2 лимон. С тях застойваме супата, като бъркаме бързо, докато ги добавяме бавно.
Накрая добавяме ситно нарязания магданоз.
Да ви е вкусно!