Електрозатъмнение

Мисия Варна

17-12-2010, 15:15

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Половин ден без ток в тоя студ - 7.30h-15.00h!

Разбирам, че няма безаварийни случаи в такава виелица, но в нашата държава това е прекалено!!!", ни написа наша читателка на страницата на ВарнаУтре.бг във Фейсбук.

А сега и официалната информация от Е.он:

Влошената метеорологична обстановка предизвика множество аварии по електроразпределителната мрежа на територията на област Варна. В резултат на виелиците и снегонавяването в сутрешните часове беше прекъснато  електрозахранването на селата Осеново, Кичево, Каменар, Константиново, Страшимирово, Звездица, както и в отделни райони на град Варна – кв. Виница, части от кварталите  Аспарухово, Галата, местност Боровец, района около Добрева чешма. Екипи на Е.ОН България Мрежи отстраняваха авариите през целия ден – възстановяваха скъсани проводници, подменяха счупени изолатори, отстраняваха повреди в трафопостове и др. През ранния следобед поетапно беше възстановено електрозахранването на всички населени места.  До 16:00 часа екипите отстраниха авариите, засягащи Аспарухово и Боровец и продължават да работят за възстановяване на електрозахранването в кв. Галата.

А сега и коментарът на ВарнаУтре.бг:

В тежка ситуация като днешната за всички нас - електорат, клиенти, читатели, слушатели, е най-важно да сме добре информирани. Кога ще са почистени пътищата, има ли затворени. Ще ходят ли децата на училище, има ли автобуси? Защо е спрял токът, кога отново ще сме на топло?

Учудващо тази година институциите бяха щедри на информация. Дори Областното пътно управление на всеки час пускаше сводка за затворени пътища, хода на почистването и всичко полезно. От общината направо ни заливаха с факти за свършената работа. Допълваха ги и 1-2 от наетите за снегопочистване фирми. Водните аварии пък чинно бяха качени на сайта на ВиК.

От Е.он обаче - ни стон. Информацията, която виждате по-горе, е от 16.35. Час, в който премръзналите ни читатели вече имат ток и не искат да знаят поради кой скъсан проводник са седяли часове на студено. На страницата на електроразпределителното дружество цял ден си остана единствено графикът за плановите ремонти до 16.12. Като цяло сайтът е направен повече за корпоративни клиенти, отколкото да е полезен за хилядите редови потребители. На телефона за сигнали освен да слушаме музика безкрай в очакване на оператор, научихме, че... се работи.