Вкараха дузина варненски кметове в полицейското в Долни Чифлик

Мисия Варна

21-12-2010, 10:27

Снимка:

СНИМКA: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Дузина кметове на общини от варненска област плюс почти всички районни кметове на морската столица днес бяха вкарани в полицейското управление в Долни Чифлик.

Този път нямаше щракане на белезници или размяна на белязани пари, както се случи преди дни със задържания за подкуп кмет на Белослав Емил Дичев. Просто областният управител Данчо Симеонов и шефът на варненската полиция комисар Димитър Димитров откриха новото полицейско управление в Долни Чифлик. След това областният и кметовете се събраха на поредната си среща, но този път домакин им бе ловното стопанство „Шерба“.

Разбира се арестът на Дичев беше най-коментираната тема сред кметовете. Повечето гледаха да се пошегуват нещо с реплики от сорта дали ще ги арестуват по азбучен ред или критерият е някакъв друг. Някои пък риторична питаха дали това, че срещата им с областния управител започва с посещение на полицейско управление е случайно или не.

Преди официалното откриване управлението комисар Димитров подчерта колко е доволен, че неугледната сграда в Долни Чифлик е превърната в модерен полицейски участък. Това е станало с инвестиция от около 300 хиляди лева. Парите са били осигурени от комисията за подпомагане на министерския съвет.

Полицай №1 на морската столица съобщи, че предстои и разширяване на сградата на Второ районно управление на полицията във Варна. Там ще бъдат надстроени още два етажа, защото настоящата база вече изнемогва. Причината е, че районът се е разраснал и населението му се е увеличило в пъти.

{gallery}Story/2010-12-21-dolni{/gallery}