800 хил. евро са изхарчени за депото за отпадъци, което го няма

Мисия Варна

21-12-2010, 11:02

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

800 хиляди евро са изхарчени само за проучвания на терени за бъдещето депо за отпадъци във Варненска област.

Това съобщи кметът на Вълчи дол Веселин Василев преди днешната среща на областния управител Данчо Симеонов с кметовете на общини от Варненско. Според Василев 800-те хиляди евро са отишли само за консултанти и проучвания. Реално са били анализирани 27 терена, от които подходящи се оказали само два. „Това е до тук – депо няма, а е изхарчена крупна сума“, негодува Василев. Според него дори и въпросните два терена не става за депо. Единият е в Провадийско, а другия във Войводина. Това са все стари кариери.

„Сега ни казват – дайте нови предложения за терени. Дадохме... проучваха, правиха, струваха – оказа се неподходящ.  Дори и да намерим терен, ще минат години, докато изтекат всички бюрократични процедури, предхождащи строителството. Просто се борим с вятърни мелници“, коментира още кметът на Вълчи дол.

На днешната среща трябваше да участва и министърката на околната среда Нона Караджова. Тя обаче не пристигна. Неофициално стана ясно, че присъствието й би било безпредметно, тъй като няма никакво развитие по въпроса за изграждането на ново депо за отпадъци във Варненско.