Вече приемат документи за улов на калкан

Туризъм

23-12-2010, 17:13

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Рибарите вече могат да подават заявления за усвояване на българската квота за улов на калкан за 2011 г.

С днешна дата министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов откри производство по издаване на общ административен акт за приемане на „Национален план за контрол на уловите и разтоварванията на калкан през 2011 г.” и идентифициране на риболовните съдове, които да бъдат включени в списъка на корабите, участващи в усвояването на квотата за калкан догодина, съобщиха от МЗХ.

Заявления могат да подават лица, притежаващи риболовни съдове, вписани в Регистъра на риболовните кораби и дънни мрежи, с минимален размер на окото не по-малко от 400 mm. За да бъдат включени в списъка на корабите, които ще участват в усвояването на квотата за калкан през 2011 г., те следва да подадат в един от секторите „Рибарство и контрол” на ИАРА заявление по образец, публикувано на Интернет страницата на ИАРА www.iara.government.bg в раздел “Уведомления”.

Крайният срок за подаването на заявленията е 23 януари следващата година. Одобреният списък на корабите, които ще участват в усвояването на квотата за калкан през 2011 г., ще бъде публикуван на Интернет страницата на ИАРА и на общественодостъпни места след 31 януари.