Диета между празниците – печени зеленчуци

Архив Варна

30-12-2010, 10:16

Снимка:

MADEHEALTHIER.COM

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Снощи реших да сготвя нещо разтоварващо – че тези празнични обяди и вечери ми дойдоха в повече.  Печени зеленчуци ми се стори добро решение. Тъкмо да тествам коледния подарък от тъщата – оребрен тиган.

ДЕНИСЛАВ ГЕОРГИЕВ

Жалко, че не обичам да снимам храната, която готвя. Статията щеше да стане доста по-вкусна и убедителна. За това ще ползвам чужди илюстрации

Печени зеленчуци

Снощи реших да сготвя нещо разтоварващо – че тези празнични обяди и вечери ми дойдоха в повече.  Печени зеленчуци ми се стори добро решение. Тъкмо да тествам коледния подарък от тъщата – оребрен тиган.

Бързо преминаване през магазина, за да се образува добра зеленчукова конфигурация на трапезата. И се започна – два нарязани на лентички моркова, три големи гъби – печурки, нарязани на шайби, три пиперки, една тиквичка на филийки и за десерт - една голяма глава лук.

Сервирах зеленчуците със сирене, само тиквичките в отделна чиния. Към тях сос – кисело мляко, чесън и копър.

Едва тогава видях, че в хладилника са останали разни печени меса, които май никой няма да консумира. Нарязах ги на ситно – айде и те в тигана с малко олио, вода, червен и черен пипер и каквито зеленчуци бяха останали. 3-4 минути бяха достатъчни.

Всичко това се сервира със студено бяло вино.

Добра разтоварваща диета се получи – даже можеше да си спестя месото…

Следващия път ще пробвам на скарата – ще стане по-бързо със сигурност.