Избрани Новини
Диета между празниците – печени зеленчуци
Снощи реших да сготвя нещо разтоварващо – че тези празнични обяди и вечери ми дойдоха в повече. Печени зеленчуци ми се стори добро решение. Тъкмо да тествам коледния подарък от тъщата – оребрен тиган.
Снощи реших да сготвя нещо разтоварващо – че тези празнични обяди и вечери ми дойдоха в повече. Печени зеленчуци ми се стори добро решение. Тъкмо да тествам коледния подарък от тъщата – оребрен тиган.
Бързо преминаване през магазина, за да се образува добра зеленчукова конфигурация на трапезата. И се започна – два нарязани на лентички моркова, три големи гъби – печурки, нарязани на шайби, три пиперки, една тиквичка на филийки и за десерт - една голяма глава лук.
Сервирах зеленчуците със сирене, само тиквичките в отделна чиния. Към тях сос – кисело мляко, чесън и копър.
Едва тогава видях, че в хладилника са останали разни печени меса, които май никой няма да консумира. Нарязах ги на ситно – айде и те в тигана с малко олио, вода, червен и черен пипер и каквито зеленчуци бяха останали. 3-4 минути бяха достатъчни.
Всичко това се сервира със студено бяло вино.
Добра разтоварваща диета се получи – даже можеше да си спестя месото…
Следващия път ще пробвам на скарата – ще стане по-бързо със сигурност.