Летище Варна поема част от функциите на "Гранична полиция"

Туризъм

30-12-2010, 17:24

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

От 1 януари летище Варна ще поеме изпълнението на допълнителни функции по отношение на авиационната сигурност съгласно промените в Закона за гражданското въздухоплаване.

Тези дейности досега са извършвани от Гранична полиция и касаят проверката за сигурност на заминаващите пътници, техните ръчни багажи, проверката на персонала, екипажите, МПС, карго, стоки и материали, преминаващи в зоните за сигурност на летището.

Подготовката на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД по приемането на новите дейности продължи няколко месеца с цел да се гарантира гладкото осъществяване на промяната. През това време концесионерът инвестира в закупуване на нова, модерна техника, благодарение на която морските летища напълно покриват изискванията за осъществяване на тази дейност. Допълнително бяха назначени служители, които преминаха специални обучения по сигурност. При изпълнението на новите дейности  служителите ще следват политиката на компанията за качествено обслужване на клиентите, уверяват от пресцентъра на летището.