Тръгва кампанията "Сърфирам безопасно"

Животът

05-01-2011, 09:34

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Сърфирам безопасно" е позитивна и образователна кампания, която работи за повишаване на Интернет културата на децата, информира lifestyle.bg.

Детският портал Az-deteto.bg и Фондация БГ, които са организатори на инициативата, напомнят с кампанията на всички родители да контролират колко време техните деца прекарват в Мрежата и какви сайтове посещават.

Водещата на предаването Planet Voice по музикалната телевизия The Voice Диди и Играта от Your Voice са лицата на „Сърфирам безопасно" тази година. Техният избор е продиктуван от факта, че са добре познати на младите хора от ефира на  музикалната телевизия. Като млади хора, ползващи активно Интернет, двамата водещи с готовност приели идеята да работят за предпазване на децата от опасностите в Мрежата.

„Лично аз избрах да подкрепя тази инициатива, защото за разлика от много други, прави съвсем конкретни неща. Например, през декември кампанията е гостувала на столично училище и над 100 деца са гледали филма "Сърфирам безопасно" и така са се запознали с правилата за безопасност в Интернет" сподели Диди.