Родители: Разболяват децата ни

Животът

05-01-2011, 16:00

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Децата ни плуват в леден басейн. Не стига това, ами не ги пускат в училище след тренировките и те обикалят квартала с мокри коси.

Това разказаха пред ВарнаУтре.бг разтревожени родители на ученици от Спортното училище. Проблемите, които те споделиха, са два: първият, повреда, заради която не се отоплява водата в градския басейн "Приморски" и децата плуват в ледена вода; и вторият: странна заповед на директора на Спортното училище забранява на учениците да влизат в сградата от 10 до 13 часа - въпреки отрицателните температури навън.

"До края на седмицата се надяваме на някакъв резултат". Това каза зам.-директорът на басейн "Приморски" Тодор Габровски пред ВарнаУтре.бг, по повод аварията в плувния комплекс, която още миналата седмица довела до проблеми с отоплението на басейна. В момента температурата на водата се поддържа единствено с непрекъснато подаване на гореща минерална вода.

По думите на Тодор Габровски, в момента температурата на водата е 28°C, което е напълно в нормата за плуване. Фирмата, която поддържа бесейна, работи по отстраняването на проблема.

Според родителите обаче водата е доста по-студена и децата са започнали да се разболяват едно по едно. В понеделник дори не се виждала парата над водата, която винаги се стеле над топлия басейн в студени дни.

Освен това децата, които поради здравословни или други причини не могат да са на тренировка, остават напълно безпризорни в часовете от 10 до 13, отредени за първото от двуразовите занимания с избрания спорт за учениците от гимназиалния курс. Заповед на директора забранява престоя в класната стая и задължава децата да обикалят улиците и барчетата около училището. Някои от тях са прясно излезли изпод душа след тренировка - след аварията в басейна, заниманията там са по-кратки и децата се връщат в училище още в 12. После около час обикалят в студа с мокри коси, жалват се родителите.

Oпитахме се да се свържем с ръководството на спортното училище, oтносно въпросa с новата наредба на учебното заведение, за да разберем защо е въведена и какво се очаква да правят децата навън през януари.

Според отговарящата на телефона секретарка, цял следобед в школото не се появи никой, който да може да даде компетентно обяснение на ситуацията. ВарнаУтре.бг ще продължи да търси отговорите.