Съветници с фондации гласуват бюджета на социалната програма

Мисия Варна

11-01-2011, 14:49

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Общинските съветници Янко Станев от ДПС и Тодор Мутафов от ОБТ да нямат право да участват в гласуванията, свързани с определянето на бюджета на общинската социална програма, поиска местната шефка на партия "Атака" Евгения Александрова.

Тя настоя за това, тъй като по нейните думи и двамата са свързани с фондации, които работят с бюджетни средства от програмата. Според атакистката двамата й колеги в местния парламент изпадат в конфликт на интереси, тъй като гласуват пари, които ще влязат във фондациите им.

Мутафов парира, че искането на Александрова би било логично, но само ако става въпрос за гласуване по конкретен казус за точно определена фондация и свързано с нея лице, но не и когато става въпрос за бюджета на цялата социална програма на общината.

Янко Станев пък заяви, че основаната от него преди години фондация „Владиславово“ е с най-дълъг опит и практика в социалната сфера.

По Адрес на Александрова той коментира, че казаното от нея е опит за политически конфликт. „А може би дори е и плод на раздвоение на личността, но това е предмет на медицински преглед“, язвително подметна още лидерът на ДПС в града.
В крайна сметка социалната комисия към общинския съвет отхвърли искането на БСП бюджета на социалната програма за 2011 година да бъде прегласуван.