Мъгла и много емоции! Добро утро в сряда!

Мисия Варна

19-01-2011, 06:49

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Много емоции от звездите, мъгла от Голям Сечко...

Това са ви подаръците за днес.

Между 50 и 200 метра е намалена видимостта по пътищата във Варненска област. Асфалтът на места е мокър, затова внимавайте със скоростта, че вчера се нагледах на верижни катастрофи из Варна.

Времето днес

ще е тихо. В сутрешните часове ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Около и след обяд мъглата ще се разсейва и ще преобладава слънчево време. Ще е почти тихо. Минималните температури на въздуха ще са от /-3/ до /+2/ градуса, по Черноморието около 5. Очакваните максимални стойности ще са между 6 и 11 градуса, в районите с трайна мъгла между 2 и 4. Вълнението на морето ще е със сила 1-2 бала, температурата на морската вода 7-8 градуса.

Полетите на летище Варна се изпълняват по график, твърдят от Координационния център на аеропорта. Няма закъснели и отменени полети. Без проблеми е изпълнен тази сутрин полетът на българския превозвач до София. Видимостта е нормална. Тази информация обаче леко се разминава с разписанието на летищата в София и Варна. Според сайта на аеропорта в столицата сутрешните полети от Варна и Бургас са анулирани, а вместо тях се е появил един нов - общ, от Варна и Бургас. Според сайта на варненското летище към полета за София е добавен и Бургас и той е закъснял с около 45 минути - излетял е в 8.04 вместо в 7.20 часа и се очаква да кацне всеки момент в столицата - с около 30 минути закъснение.

Днес мяй няма да се налага да честитим масови празници.

Църквата отбелязва

Преподобния Макарий Египетски, който имал обичай всеки ден да изцелява един болен, като го помазвал със свети елей и го пускал съвсем здрав у дома. Дали да не си въведем и ние подобна традиция - по едно добро дело всеки ден? Знам, че звучи като пионерско поръчение, ама пък колко е гот, когато благодарен пешеходец ти помаха с ръка, защото си му дал предимство на пешеходната пътека?

Днес бил подходящ ден за намиране на спонсори, твърдят астролозите. Не ги търсете обаче в Общинския съвет, защото днес на сесия местните парламентаристи ще се карат на тема пари. От 9 часа (или когато се съберат) съветниците ще разгледат и приемат „Годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2011 г.” Предстои приемането и на окончателен годишен план и отчет на приходите и разходите по бюджета  на Община Варна за миналата година.

Сред точките от дневния ред е възлагане на кмета на Варна да проведе процедура за определяне на терени за гробищни паркове на територията на общината с цел дългосрочно решаване на проблема.

Политическият цирк

продължава и в Народното събрание, където днес започва ново обсъждане на Изборния кодекс, който беше приет от Народното събрание на 22.12.2010 г. и върнат за ново обсъждане с наложено вето от президента Георги Първанов.

Посветете повечко време на дома си, на домашните ангажименти и на общуване с близки и роднини, настяова нашата асроложка Елена Пенчева. Въпреки това - няколко идеи за

вечер навън:

Нелко Коларов, Георги Шопов, Ива Иванова и Косьо Джамбазов свирят в Пиано бар Royal Classic от 22 часа, а Васко Василев, пиано и вокал - в Piano Bar Plaza. Културно мероприятие в комплект с време за семейството - това съчетание предлага детският спектакъл на Варненската опера "Мечо пух" от 18 часа.