Красимир Симов: Кметската администрация не изпълнява решение на местния парламент

Мисия Варна

19-01-2011, 09:18

Снимка:

СНИМКА: ВИОЛЕТА РУСКОВА

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Защо кметската администрация не е изпълнила решение на общинския съвет, попита на днешната сесия местният парламентарист Красимир Симов.

Става въпрос за решение от преди няколко месеца, според което общината трябва да определи позиции за 100 нови павилиона за търговия. Идеята на местния парламент беше да се изработи нова визия за търговските обекти и след време всички те да имат един и същ облик. Паралелно с това трябва да бъдат премахнати старите бараки, които загрозяват Варна.

Това решение обаче не е отразено в проекта на общинския съвет за 2011 година. Симов попита защо? И подчерта, че парите които общината би вложила в това начинание, ще се върнат още през същата година от наемите за новите магазинчета. Идеята е те да бъдат отдавани чрез провеждането на търгове.

Отговорът на кмета Кирил Йорданов беше доста ироничен. Покрай ангажиментите си около премахването на старите бараки той някак си бил пропуснал решението за 100-те нови павилиона. Запознал се с него едва преди два дни. „То малко ми прилича на рекламата на 100-те национални обекта – опознай павилионите, за да обикнеш града“, продължи с ироничните коментари кметът.

Тъй като не е оспорвал въпросното решение на местния парламент, което означава, че е длъжен да го изпълни, Кирил Йорданов обясни, че в най-близките дни неговите архитекти ще обсъдят с районните кметове как общината да реализира решението за 100-те павилиона.