Каква е връзката между Нено Белчев, Плюшкин и ескимосите?!

Мисия Варна

20-01-2011, 13:50

Снимка:

Нено Белчев

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Ако сте от хората, които мразят да изхвърлят "младежки" спомени като дивидита, на които отдавна сте забравили какво и защо сте записвали, прегризани от котката "убийствени" слушалки и т.н. хайтек сантименти, непременно прочетете докрай това съобщение.

На 21 януари от 14,30 до 19,30 ч в галерия „8” във Варна (ул. „Братя Шкорпил” №8), ще се проведе арт-еко акцията „Сливи за смет” в подкрепа на проекта САУНД ИГЛУ на художника Нено Белчев. Станете част от инициативата, като донесете ненужни – СД и ДВД дискове, СД-плейъри, уолкмени, МП3-плейъри, стари слушалчици и тонколонки, летвички, винтчета, шайбички, болтчета и техните гайки и прочие, с които не желаете да замърсяват заобикалящата ни среда. Тези отпадъци имат голям период на разпад в естествена среда. Затова включилите се в акцията допринасят едновременно за намаляване замърсяването на природата и подпомогат създаването на произведение на изкуството. Всеки, донесъл нещо, пък било то и един СД диск, ще бъде скромно възнаграден с малък принт – подготвителна рисунка на проекта „САУНД ИГЛУ”.

Проектът представлява инсталация, изградена от звук, визия, светлина и отделни „архитектурни” модули, в която различни изразни средства намират своята пресечна точка. И ако „архитектурните” модули затварят едно пространство, то звукът отваря друго, което е един нов свят.

От вътрешната страна, всеки един от тези така наречени „архитектурни” модули, е покрит с използвани СД или ДВД дискове, в дупката на които има поставена малка използвана вече слушалка за МП3-плейър. Всъщност, звукът от слушалките е слаб, но всички заедно просвирват достатъчно силен и разбираем звук, за да наподобява шепот.

Нено Белчев в web:

ВИДЕОХОЛИКА

SAATCHI Gallery

ГАЛЕРИЯ 8

VIMEO

DEVIANTART