25 януари: Пържоли с бира

Архив Варна

24-01-2011, 11:38

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Бързо, лесно, питателно

Необходими са просто:

800 грама крехки свински пържоли, 2-3 глави лук, 2-3 моркова, 4-5 скилидки чесън, една бира.

След което:

Леко запичаме пържолите. Запичаме леко и лука, който сме нарязали на ситно. Поставяме на дъното на тенджерата нарязания чесън и морковите,   отгоре нареждаме пържолите, а върху тях - лука. Заливаме с 1/3 от бирата. Слагаме тенджерата на силен огън докато заври, след което намаляваме градусите. Ако е необходимо, доливаме от бирата. Задушаваме до омекване на месото. Сервира се топло. Гарнира се с картофено пюре.