26 януари: Вегетарианска попска яхния

Архив Варна

25-01-2011, 11:40

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

След вчерашните пържоли с бира, ето една идея за зеленчукова зимна манджичка.

Необходими продукти:

1-2 моркова, 1-2 главички целина, 1 глава лук, 2 стръка праз, една чаена чаша олио, 1 кг дребни главички лук, 2 глави чесън, 1-2 дафинови листа, 1 лъжица брашно, 2 лъжици доматено пюре, 1 чаена лъжичка черен пипер, 1 лъжица оцет.

Приготвяне:

Изчистете морковите и целината и ги настържете на едро ренде. Загрейте олиото и ги задушете заедно с нарязаните глава лук и трите стръка праз. Когато зеленчуците омекнат, прибавете лъжичка червен пипер, обелените дребни главички лук, чесъна, дафиновия лист и залейте с вода докато зеленчуците се покрият. Захлупете и варете на слаб огън. След като лукът омекне, прибавете доматеното пюре и брашното, размити в малко вода и оцет, изсипете ги в ястието и варете още десетина минути. При поднасянето поръсете черен пипер. А ако имате пръстена тенджера, замажете с тесто капака и така варете - ще се получи много вкусно ястие.