Добро утро в сряда!

Мисия Варна

25-01-2011, 21:50

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Айде не остана, преполовихме и тази работна седмица!

Сряда е и даже циклонът се измори да ни тормози със сняг и вятър.

ВРЕМЕТО

Тази нощ валежите спряха и облачността се разкъса. Вятърът - слаб, предимно от север-северозапад рано сутринта, ще се ориентира от юг по-късно днес. Максималните температури ще са минус 4 - +1 градуса. Минималните - до -11. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 5-6 градуса.

Такова ще се запази времето и утре. В петък облачността ще се увеличи и от юг-югозапад ще започнат превалявания от сняг, в източните райони - от дъжд и сняг. В Дунавската равнина и в Източна България ще се усили вятърът от изток.

ГРАДЪТ

Отрицателните температури през нощта са ни осигурили сериозни дози лед по улицитя. От наетата да се бори със снега фирма "Хидрострой" твърдят, че абтомобилите им работят второ денонощие без почивка, за да осигурят проходимост по основните пътни артерии в районите „Одесос”, „Приморски” и кв. „Виница”, към които дружеството има ангажимент за зимна поддръжка. 16 специализирани машини работят по най-натоварените участъци от 7 часа сутринта на 24 януари, съобщават от пресцентъра на дружеството, а вие преценете как са се справили.
Особено внимание се обръща на кв. „Виница”, Златни пясъци и „Журналист”. Причината е, че там снеговалежът е по-обилен, а силният вятър образува навявания и се налага един и същи участък да се обработва непрекъснато, за да се постигне приемливо ниво на безопасност за преминаващите автомобили и автобуси. В района на „Виница”, Горна и Долна Трака в непрекъснато движение са два опесъчителя с гребла. Една лугираща машина и един опесъчител обработват непрекъснато пътя Виница – Св. Константин. Почиства се и старият път за Златни пясъци, както и районът на езиковите гимназии на сп. „Почивка”, където работи един опесъчител с гребло.
По две специализирани машини обработват основните булеварди – „Владислав Варненчик”, „Осми Приморски полк” и „Васил Левски”. Лугираща машина с гребло се грижи за проходимостта на улиците „Атанас Москов”, „Девня” и бул. „Република”. Улиците „Тодор Влайков”, „Кракра” и „Пеячевич” са поверени на друга лугираща машина с гребло. Специализирани камиони почистват, опесъчават и лугират улиците „Д-р Пюскюлиев”, „Капитан Райчо”, „Ал. Дякович”, бул. „Съборни”, „Козлодуй”, „Бачо Киро”, бул. „Приморски” и бул. „Цар Освободител” – от Икономическия университет до Червения площад. Две машини сноват непрекъснато по бул. „Княз Борис І” – до „Траката” и обратно. Една лугираща машина е изпратена и в селата Тополи и Казашко.

Две малки машини почистват и пешеходната зона – от Катедралата до входа на Морската градина. За обезопасяването й се хвърлят ръчно луга и пясък.

Заради прогнозираните ниски температури и очакваното заледяване екипите на „Хидрострой” АД бяха в готовност за работа и през нощта. Последният за вчера обход и обработване на улиците беше извършен между 20 и 24 часа, а в 3 часа сутринта излязоха първите специализирани машини, за да осигурят трасетата на градския транспорт.

Днес от 10 е приеманата на председателя на Общинския съвет, но едва ли ще можете да се вмъкнете без преварително записан час за аудиенция. Но пък приемната е регулярна - всеки вторник в клуба на ГЕРБ на ул. "Бенковска". В понеделник пък се редуват да приемат варненските депутати на партията. Но пак с предварително записване.

АВАРИИ

Днес ток няма да има: от 9.00 ч. до 16.00 ч., ул.”Проф. Ж. Кюри”, ул.”Братя Георгиевич”, ул.”Генерал Колев”, ул.”Атанас Георгиев”, ул.”Георги Бенковски”, ул.”Хаджи Стамат Сидеров”, ул.”Проф.Ж. Кюри”, пак от 9, но само до 13 часа - ул.”Парижка комуна”, ул.”Рали Мавридов”, ул.”Проф.Ж.Кюри”, ул.”Антон Страшимиров”, ул.”Крепостна”,  ул.”Добротица”, ул.”Кракра”, ул.Парижка комуна”.

За утре да планират тийм билдинг извън офиса работещите в района между бул. Вл. Варненчик”, ул.”Ангел Кънчев”, ул.”Неофит Бозвели”, ул.”Баба Тонка”, ул.”Д-р Пискюлиев”, ул.”Поп Харитон”, ул.”Доспат”, бул.”Вл. Варненчик”. Там няма да има ток в четвъртък от 9.00 ч. до 13.00 ч., поради реконструкция на ел.съоръженията.
На студено за час - от 11 до 12 ще са и входовете от 1 до 10 на блок 406 в кв. Вл. Варненчик.

АФИШЪТ

Децата днес са в грипна ваканция. Ако не ви е застигнал вирус, по-добре не затваряйте детето у дома. Разходете го, а на финала го зарадвайте с кино. Има няколко детски предложения в двете "Арени":

Хрониките на Нарния: Плаването на "Разсъмване"
Гранд Мол Варна - Кино Арена - 14:10, 19:50 ч.
Мол Варна - Кино Арена - 15:50 ч.

Рапунцел и разбойникът
Гранд Мол Варна - Кино Арена - 12:00, 18:20 ч.
Мол Варна - Кино Арена - 11:00, 13:20 ч.

Пътешествията на Гъливер
Мол Варна - Кино Арена - 14:00, 18:10 ч.

Епоха на животните
Мол Варна - Кино Арена - 11:20, 13:20, 15:15, 17:20 ч.

Истинската история на Котарака в чизми
Гранд Мол Варна - Кино Арена - 10:45, 12:30, 14:20, 18:00 ч.

Не се заблуждавайте по мястото - спектакълът "Възгледите на един пън" в Кукления театър от 19 ч., хич не е за деца.

Човек от дърво прави хартия. Човек на хартия пише за друго дърво, от което прави човек, който отсича дърво и прави човек, който...
„Възгледите на един пън” на Теди Москов е побългарен вариант на „Пинокио” от Карло Колоди. Не е за деца!!! По скоро е смесица между еротична и философска шега. Как точно дървото се превръща в човек? Как човекът става от дете старец?

Във Фестивалния комплекс продължава програмата за младия зрител "Другото кино": Легендарни френски филми за любовта. От златния фонд на Българската национална филмотека кинокритикът Атанас Свиленов е подбрал седем шедьовъра от ХХ век, "когато киното искаше да бъде изкуство".  Днес от 18 часа в зала Европа е прожекцията на филма "Нещата от живота", Франция, Италия, Швейцария, 1970 г., с Мишел Пиколи, Роми Шнайдер, Леа Масари

Мъж на средна възраст си спомня най-важните неща от живота, докато лежи в болница след тежка катастрофа – разделен със съпругата си, той е раздвоен и в чувствата си към любовницата. Един от най-великите филми за отношенията между мъжете и жените.
Филмът е отличен с наградата „Луи Делюк”


В Драматичния театър, на сцена Филиал от 18 ч. можете да видите една от премиерните постановки на варненската трупа този сезон. "Бремен" е спектакъл по мюзикъла „Веселите градски музиканти” от Александър Владигеров
Режисьор: Стоян Радев Ге.К.
Хореография: Георги „Goosh” Енчев, Биляна Георгиева
Сценография и костюми: Мира Каланова
Музикален режисьор: Калин Николов
Музикален педагог: Малина Михалкова
Звукозапис и мастеринг: Камен Атанасов
Фотографии, художник на плаката и програмата: Симеон Лютаков
Текстове на песните: Димитър Димитров, Стоян Радев
Диалози: Стоян Радев, Славяна Иванова, Димитър Димитров, с участието на Георги Велчовски и Братя Грим

Действащи лица и изпълнители: Биляна Стоева, Васил Читанов, Веселина Михалкова, Владислав Виолинов, Даниела Викторова, Пламен Димитров, Теодора Михайлова, Тони Карабашев, Анелия Алексиева, Божидар Христов, Виктория Владимирова, Георги Маринов, Ива Гаджева, Иван Георгиев, Мариела „Ел” Станчева, Олга Голант, Радостина Точева, Христо Христов, Славяна Иванова, Поли Недкова, Георги Христов, Марин Василев, Оник Мануков, Зора Иванова

„Бремен” е не власт, а сила. Сила и енергия, които буквално изригват на сцената, проява на таланта на актьори и танцьори, хармонизиран чрез музиката на Александър Владигеров, великолепно режисиран от Стоян Радев и Георги Енчев (Гош), с помощник - хореограф Биляна Георгиева и колоритно облечен от Мира Каланова. Предназначен за публика от 1 до 100 години, спектакълът използва познатата приказка на Братя Грим „Бременските музиканти”, като тя е само скелетът – в „Бремен” има много подтекст и всичко, което заразява и забавлява е плод на въображението на неговите автори

В операта от 18 часа можете да гледате "Риголето" от Джузепе Верди

Диригент Станислав Ушев, режисьор–постановчик Кузман Попов, с участието на Арсений Арсов, Венцеслав Анастасов, Емилия Иванова
Либретото и всички изпълнители можете да прочететте тук.

Сред клубните предложения сме длъжни да акцентираме на Нелко Коларов, Георги Шопов, Ива Иванова и Косьо Джамбазов, които ще свирят в Пиано бар Royal Classic от 22 ч.