Избрани Новини
28 януари: Яйчна салата – Бомбата
Днес пак прибягваме до жокер "обади се на приятел".
Рецептата за тази наистина мнооого вкусна салата е на Денислав Георгиев.
Дойде ред и на яйчната салата от Нова година. След като представих свежото кулинарно решение – Салата с печен пипер (чушки), сега да разкажа за салатата Тежка категория.
Нужните продукти за една маса хора (6-8 души):
12 яйца – сварени и обелени
Кутийка и половина майонеза
200 г кашкавал ?!? (или на око)
3-4 супени лъжици кисело мляко
черен пипер на вкус
лимон – на вкус
(хубаво е да не забравя и лъжичка горчица)
Как се случва?
Когато не бързам, режа яйцата – всяко на шест сравнително равни части. Когато няма време – стържа ги на рендето. След това същата е процедурата и с кашкавала. Понеже рецептата е празнична – нещата са нарязани. Добавяме майонезата, разреждаме с киселото мляко (да не става твърде мазно) и след това слагаме черен пипер. За финал няколко капки лимон за свежест.
Обикновено забравям горчицaта – но с нея е още по-вкусно.
Яйчната салата се поднася охладена. Не знам с какво питие върви най-добре, обикновено хората не пият като я ядат.
Внимание!
Ако държите хората на масата да опитат и от основното ястие, не прекалявайте с тази салата. Тежка е, засища и... трудно можеш да спреш да я ядеш.
Аз лично си причинявам това ястие веднъж на два месеца...