Още седмица ваканция заради грипа

Мисия Варна

31-01-2011, 10:06

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Грипната епидемия осигури още една седмица ваканция за варненските ученици.

Решението на комисията по надзор на острите респираторни заболявания е класните стаи да останат затворени до петък (4 февруари) включително. Причината е, че морската столица все още се намира в грипна епидемия, тъй като броят на заболелите се увеличава. Актуалните данни сочат, че към момента болните са 216 на всеки 10 000 души. В край на миналата седмица показателят беше 204 на 10 000.

В сравнение с изминалата седемдневка, сега двойно са се увеличили заболелите над 30-годишна възраст. Лек ръст е отчетен и във възрастовата група между 15 и 20 години. Заради грипната ваканция единствено болните ученици под 15 години са намалели.   

До края на седмицата остават в сила наложните заради епидемията мерки - прекратяват се женските и детските консултации, плановият прием и операциите в болниците, както и свижданията в тях. Ограничават се също масовите прояви във Варна. Детските градини продължават да работят, като болните деца не се приемат в групите

Комисията надзор на острите респираторни заболявания ще заседава отново в петък, когато ще бъде решено, дали грипната епидемия ще бъде удължена.