Гуцанов кани Павел Димитров на среща в Деня на влюбените

Мисия Варна

01-02-2011, 11:53

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Покана за среща е изпратил лидерът на БСП в града Борислав Гуцанов до шефа на варненските гербаджии Павел Димитров.

В официалната покана е фиксирана датата 14 февруари, Св. Валентин – Деня на влюбените. Срещата, разбира се, не е лична, а политическа. На всичко отгоре е и обща. Тоест, освен гербаджията Димитров, на нея са поканени и местните лидери на още 41 партии.

Имената на формациите не се съобщават, но от централата на БСП уточниха, че става въпрос за абсолютно всички политически формации, които имат партийни структури във Варна. Това означава, че поканите ще стигнат до лидера на ДПС в града Янко Станев, до председателя на „Нашият град“ Неделчо Михайлов и въобще до местните шефове, на „Атака“, ДСБ, СДС и други знайни и незнайни партии и партийки.

Идеята на Гуцанов е да убеди останалите политически лидери, че дневният ред на партийните централи и вътрешният живот на партиите изобщо не съвпада с дневния ред на варненци, с това, което вълнува и тревожи хората.

Всъщност той предлага на варненските представители на политически сили да седнат на една маса и заедно да очертаят приоритетите за бъдещо развитие на Варна. Да ги запишат в Меморандум за политическо сътрудничество и да положат подписи като гаранция, че това ще бъде генералният план за действие на всеки управляващ града, независимо от неговата политическа принадлежност.

Лидерът на социалистите подчертава, че през последните 20 години страната се е превърнала в Държава на отрицанието. „Добри идеи и проекти се отричат и остават на заден план само защото управлението се е сменило”, посочва Гуцанов. Според него докато „продължаваме да започваме всичко отначало при всяка нова власт” ситуацията няма да се промени към по-добро.

Припомняме, че при управлението на тройната коалиция Гуцанов задвижи проект за преместване на товарното пристанище, който впоследствие беше стопиран от правителството на ГЕРБ. В края на март миналата година местният шеф на БСП, тогава и председател на общинския съвет, беше арестуван при операция „Медузите“ и престоя около 2 месеца в ареста.

В крайна сметка към момента вече е ясно, че има допирната точка между ГЕРБ и БСП относно пристанището. Тя е, че някои от товарните терминали на Варна-изток трябва час по-скоро да бъдат освободени от крановете и контейнерите. Така районът ще бъде отворен и варненци ще имат неограничен достъп до крайбрежието. Както беше по време на ветроходната регата „Тол шипс“.