„Солвей Соди” с еконаграда

Животът

05-02-2011, 14:17

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Награда «Отговорност към околната среда» получи девненската компания "Солей Соди" АД

на церемония в столицата. Това е вторият приз, който химическият гигант печели в конкурса „Социално отговорна компания на годината”, организиран от в. Пари и консултантска компания «Делойт България».

„Солвей Соди” АД беше номинирано в категориите „Етичност и отговорност към заинтересованите страни” и „Социална отговорност към околната среда”. През 2008 г., в първото издание на този конкурс, „Солвей Соди” взе приза в категория „Благотворителност”.
Наградата «Отговорност към околната среда» беше връчена на «Солвей Соди» от Васил Велев – председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България. «Тази награда е признание за гражданската отговорност на нашето дружество, следващо политика на устойчиво развитие съобразно изискванията на обществото и околната среда”, заяви Анелия Димова, директор «Човешки ресурси».

"От приватизацията си през 1997 г. „Солвей Соди” се стреми да се развива като добър корпоративен гражданин, с грижа за околната среда, здравето и безопасността на служителите си и на обществото като цяло. Дружеството е открито за очакванията на заобикалящия го свят, с принос към икономическия и социален прогрес и развитието на околната среда. Инициативата  Responsible Care® /Отговорност и грижа/ с нейните основни принципи е възприета в «Солвей Соди» като траен ангажимент още през 2000 г. и е достояние на целия персонал. Във връзка с тази инициатива са и подписаните от ръководството на девненския завод за калцинирана сода ангажименти „Солвей Соди” да бъде ефективно и отговорно дружество, осъществяващо дейността си в безопасна работна среда, с грижа за непрекъснато подобряване опазването на околната среда чрез контролирано потребление на природните ресурси, намаляване на замърсяващите емисии в атмосферата, водите и почвите. От 2006 г. Интегрираната система за управление на дружеството е сертифицирана по трите стандарта ISO 9001:2000 за качество, ISO 14001:2004 за околна среда и OHSAS 18001 за безопасност и здраве", уточниха от компанията по повод наградата.