Добро утро в понеделник!

Мисия Варна

06-02-2011, 23:52

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Да пусна тото най-после, че джакпотът мина 7 млн.!

Да купя подарък за 14 февруари!
Но преди това да събудя детето за училище, че грипната ваканция свърши!

С тези мисли се събуждам днес и се опитвам да игнорирам мисълта, че е неприятен, непредсказуем, шантав понеделник. Ето и в хороскопа си пише: Първата половина на деня ще протече напрегнато и създава предпоставки за конфликти.
Иначе започва седмица на купони. Поне според църковния календар. След месни заговезни идва ред на седмицата преди поста - последни веселби и много сирене на трапезата.

ВРЕМЕТО

Добре поне, че времето ще е слънчево и току виж стопило понеделничните облаци, надвиснали над главите ни. Вятърът ще е слаб, предимно от запад. Максимални температури 10-15 градуса, в отделни райони до 18.
Температура на морската вода 4-6 градуса. Вълнение 1-2 бала, през нощта в открито море 2-3.

ПЪТИЩАТА

Нали не сте забравили, че влязоха в сила новите, почти двойно по-високи санкции за бясна скорост. Глоба от 550 лева ще плаща всеки шофьор, който вместо с разрешените 50 км/ч в населено място е вдигнал например до убийствените 120 км/ч. Освен това водачът ще остане за три месеца без книжка.
Занапред за превишаване на скоростта от 11 до 20 км в час вместо с 30 лева автоджигитите ще бъдат санкционирани с 50 лева. Тези, които карат с 50 км над ограничението, ще плащат 350 лева. За първи път се въвежда правилото за всеки 5 км/ч над 50-те глобата да се увеличава с 50 лева.

Според поправките книжка ще се взема, ако ви хванат с превишена скорост поне три пъти в рамките на 12 месеца. А също и когато шофирате с 50 км над допустимото. Досега в това отношение законът бе много по-строг. Вземаше се книжка и за много по-ниска скорост, например за шофиране с над 31 км над ограничението.

Ако ще тръгвате за Гърция - не ви завиждам. Фермерите там пак блокираха границата и пътищата.

ВАЖНИ ЗАДАЧИ

За тотото вече казах, за подаръка също, остана да ви напомня, че остават по-малко от 3 дни до края на електронното преброяване.
До 24 часа на 9 февруари можете да попълните електрония формуляр, достъпен през сайта на Националния статистически институт nsi.bg.

Ако по обед ви подарят дюнер край шадраваните, да знаете, че са младите варненски социалисти, вдъхновени от арабската теза на премиера Борисов.

Приемна на депутати от ГЕРБ има днес, както и на общински съветници от БСП. Интересна пресконференция за децата в интернет започва по обед, так че чакайте подробности.

БЕЗ ТОК

Днес и утре без ток ще са в с.Старо Оряхово - около Асфалтова база, Бетонов възел (ТКЗС) и МТС и Горското стопанство Временни смущения в електрозахранването на районите: с.Болярци, с.Равна гора, с.Приселци, с.Близнаци, с.Старо Оряхово, с.Ново Оряхово и кк. „Камчия”. В тези райони на 7 и 8-ми февруари от 8.30 до 17 часа ще тече ремонт на ел.съоръжения на НЕК.
По-кратко без ток ще са в в с.Царевци, с.Бързица , с.Нова Шипка, с.Величково, с.Цонево - района в посока Величково, Гатерите в с.Цонево, североизточната част на с.Гроздьово, ДЛС Шерба и Бункера. Утре там от 08.30 до 09.00 часа и от 16.30 до 17.00 часа поради ремонт на ел.съоръжения за доставка на електроенергия ще бъде прекъснато електрозахранването.
В понеделник от 8.30 до 11 часа и от 16 до 17:30 часа поради ремонт ще бъде прекъснато електрозахранването в кв.Младост - карето: бл.143, бл.144, бл.145, бл.147 и Бистро срещу бл.144, вх.10.

Във вторник да планират изключване на тока в кв.Младост: бл.115, бл.118 вх. 1, 2, 3, 4, 5, 6 и 7, павилиони и магазин за хранителни стоки до бл.118. Тук ремонтът на ел.съоръженията щ продължи на 8 и 9.02 от 9.30 до 11 часа. От 9 до 16 часа утре ток няма да има в района на карето: ул.’Цар Симеон”, ул.”Преслав”, ул.”Д-р Людвих Заменхов”, ул.”Дебър”, ул. Цар Симеон”.

АФИШЪТ

Въпреки съвета на звездите "да посветИте вечерните часове на общуване с любимия човек - те и без това не са подходящи за активна социална дейност и участие в масови мероприятия", ето ви няколко идеи.

В Театър Българан от 17 и от 19.30 ч. се играе комедията "Гръм и плясък" от Кен Лудвиг.

"Това е една щура комедия, в която са събрани всички възможни гафове, които могат да сполетят една театрална трупа. Във водовъртежа от невъзможни ситуации актьорите се опитват да спасят кариерите си, браковете си, любовите си и най-вече представлението, което трябва да изиграят. Дали ще успеят? Това ще разберете, ако видите "Гръм и плясък"!
Комедийният коктейл е забъркан от любими актьори на Сливенския театър, водени от шеметния талант и на Валентин Танев."
Театър

В Драматичния театър на сцена Филиал от 18 ч. е постановката "Господа, другари, пичове и дами" на Владимир Петков

Здрав и прав мужик с "истински" документи за пожизнена инвалидна пенсия.
Нахакан ухажор на лов за наивна застаряваща госпожица, грижовно пазена от своята хищна майчица.
Безработен нехранимайко, представящ се за богат наследник, за да свали наперена новобогаташка.
Провинциален чичо се набърква в новогодишните планове на влюбения си племенник.
Романтичен съпруг се опитва да предизвика ревността на жена си и така да върне огънчето на любовта в семейното огнище.
Всички те са хора днешни, съвременни. От тях не зависят глобалните проблеми на икономиката, нито световния мир. Но все пак – те са цвета на живота, на нашето съвремие. Техните страсти, тегоби, вълнения, мимолетните им и грандиозни настроения създават атмосферата на битието, което ни обгръща.

В операта от 18 часа можете да слушате Валентина Корчакова в „Царицата на чардаша”. Под диригентската палка на Иван Кръстев, ще се представят част от солистите, които обраха овациите на публиката в Коледната оперетна гала. В ролята на Силва отново ще видим красивата и талантлива солистка на Държавен музикален и балетен център “Стефан Македонски” София, Валентина Корчакова.
В останалите роли ще се изявят Пламен Долапчиев (Едвин), Александър Мутафчийски (Бони), Татяна Николова (Цецилия), Филипа Руженова (Щаси), Людмил Петров (Фери Бачи), Валентин Грандев (Мишка) и др.

Съдържанието на оперетата можете да намерите тук.