4000 лева не достигат за лечението на 5-годишната Михаела

Животът

11-02-2011, 09:05

Снимка:

ЛИЧЕН АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На 5-годишната Михаела предстои четвъртото посещение в израелска клиника. С помощта на приятели и близки и този път майка й е успяла да събере по-голяма част от необходимите за това средства, остава й скромната, но жизненоважна сума от 4000 лв., за да отпътуват.

Със зов за помощ към варненци се обръща чрез медиите майката на 5-годишната Михаела - Дарина Петрова.

На дъщеря й предстои четвъртото посещение в израелска клиника. С помощта на приятели и близки и този път Дарина е успяла да събере по-голяма част от необходимите за това средства, остава й скромната, но жизненоважна сума от 4000 лв., за да отпътуват.  

Михаела Петрова е на 5 г. от Варна с диагноза ДЦП-спастична форма на епилепсия.

Лечението й в България беше безупешно, затова през месец септември 2009 г. с помощта на представителството на израелската клиника във Варна – „Медикор”, майката и детенцето заминаха за първия курс на лечение в клиника "Биокорекция" - Израел. След завръщане от там има видима промяна в детето в положителна насока. Обнадеждени за крайното оздравяване на детето, близките на Михаела, с помощта на медиите и на приятели, три пъти вече успяват да набавят нужните средства – средно между 10-15 хил. евро за курс на лечение.

На 20 март тази година Михаела трябва да отпътува за четвъртия курс на лечение. Първоначалната стойност на престоя и лечението този път била 12 265 евро, но предвид кризата в България, израелската клиника направила жест, като намалила цената на 10 221 евро. Тази сума обаче не включва самолетните билети и престоя на Дарина и Михаела.

Към момента не достигат 2000 евро или 4000 лв.

Благодарение на Андрей Андреев, клуб Пежо, лични средства и всички подкрепили кампанията на Михаела, е събрана останалата част от нужните средства, споделя майката. Според нея лечението по метода на "Биокорекция"-Израел дава много добри резултати. Чаровната Михаела вече върви почти сама по успоредка, произнася думи като „мама” и „ кака”, опитва се да рисува и много други нови неща. С помощта на рехабилитатор, логопед и специален педагог, които семейството ползва според финансовите си възможности, детето има сериозен напредък. По мнение на проф. Василиев от клиниката има шанс за пълно възстановяване.

Затова молбата на майка й Дарина е: „Моля, дайте шанс на Михаела! БЛАГОДАРИМ ВИ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ!”

Сметките са дарителски на името на Михаела Петрова
ПроКредит Банк
IBAN: BG49PRCB92301029819412-BGN
BG90PRCB92301429819417-EUR
BIC: PRCBBGSF
Или
“DMS MIHAELA” на номер 17777 за всички абонати.
Цената е 1,20 лв. с ДДС.