Сега е събота вечер и нашият смях се чува надалече*

Мисия Варна

05-03-2011, 14:06

Снимка:

Iliyan Ruzhin

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Клубните предложения във Варна в събота вечер

Kottarashky Live Band @ Bolla

С Котарашки в Bolla по моряшки в събота вечер

Котарашки пристига във Варна за първи път на 5-и март и след 22 ч в Bolla и ще направи в компанията на свои верни душмани-съпартийци нещо, което ще чуете и видите само веднъж-етно в различни хоризонтали и вертикали ще разлюлее младо и старо. Хорото е гарантирано, а входът е приблизително 7 евро. Съвсем по европейски Изтокът целува(среща) Запада с една моряшка ти-шъртка, защото какво е Варна без воя на пияните чайки, пенсионираните моряци и депресираните звезди-една малка планета от звуци и много добро настроение.

Начало: 22 ч, вход: 13 лева

The Junk Dealers present: THE FUNK: THEN & NOW @ клуб “Vintage 33”

Let's get down, funky people!

The Junk Dealers е първият съвместен проект на Soulmate и DJ JiJo – две от фигурите на варненската музикална сцена, чиито диджей селекции са изплетени от фънк, джаз и производните им стилове. От тук естествено се ражда и името на проекта: Jazz + Funk = Junk. Но Junk не като боклук, а като хилядите онези музикални вехтории, разхвърляни безразборно от урагана на обезумелия музикален бизнес.

The Junk Dealers (или Вехтошарите) са тук, за да съберат парчетата фънки музика, да ги поизтупат от прахта, да ги подредят и да ги представят пред жадните за танци хора в серия от музикални партита. Първата изява на проекта под името “The Funk: Then & Now” ще се състои на 5 март в новооткрития варненски клуб “Vintage 33”. Посетителите ще имат възможността, освен на обширния дансинг, да се насладят и на селекциите на Soulmate и DJ JiJo, преливащи от фънк, соул, джаз, бугалу, диско, латино и афро ритми – от 60-те години на миналия век до днес.

Ценителите на винила ще се срещнат с кашона с надпис “Records For Sale”, станал известен напоследък сред варненските музикални фенове. Той е пълен с грамофонни плочи, като всеки може да си купи от тях или да предложи за продаване свои. Защото вярваме във винила.

Добромир Мързов – Soulmate е баща, колекционер на грамофонни плочи, радиоводещ, диджей. През 1992 се влюбва във фънка и оттогава не спира да изследва многообразието на този стил. Малко по-късно започва да колекционира любимата си музика на грамофонни плочи, които счита за най-съвършения музикален носител. Има особено отношение към 7-инчовия формат и в чантата му винаги могат да се намерят изкусителни винилови изненади.
0т 2004 е автор и водещ на няколко музикални предавания на вълните на Радио Варна. В момента се е посветил на шоуто 45 оборота в минута, което е в ефир от април 2009 и в което може да се чуе най-доброто от световната фънк, соул и джаз музика от 60-те години на миналия век до днес. Автор е и на блога за фънк и соул музика Funky Bites (www.funkybites.blogspot.com).

Живко Маринов (DJ JiJo) започва своята кариера преди 12 години в своя роден град Варна. Сред проектите, в които участва, са DJazz (www.djazz.org) и JazzProFilactika (www.jazzprofilactika.com), състоящ се от трима диджеи, ориентирани към джази звученето. От 3 години има и собствено радио шоу в най-доброто денс радио за североизточна Европа – Алфа Радио, наречено Lounge Coffee.
В сетовете му могат да чуят стилове като Rare Funk, Jazz, Soul, Nu Jazz, Boogaloo, Latin, Hip Hop, Lounge.

Начало: 21 ч, вход: 4 лв.

SPACE DJz (UK) @ клуб Comics

line-up: BEN LONG & JAMIE BISSMIRE a.k.a. SPACE DJz (UK), Balthazar, JackRock, FRS

Лондонските техно легенди BEN LONG & JAMIE BISSMIRE a.k.a. SPACE DJz се завръщат у нас за две ексклузивни партита.

След като забиха снощи в София, тази вечер е ред на морската столица.

Известни с енергичните си сетове, двамата англичани обещават отново да не разочароват българските си фенове, като ще представят класическо шоу на 4 дека и 2 миксера.

Balthazar & JackRock пък ще промотират новия си сингъл "Donau" - преработка на класическото българско "Дунавско хоро" в модерна техно версия. Един от ремиксите е именно на Space DJz, а другите варианти на оригиналното парче са продуцирани от DJ Fist, Pablo Basel и CTK Freaks.

През двете вечери се празнува и 1 година от създаването на сайта techn0.eu.

SPACE DJz IN DA HOUSE...!

Начало 23 ч, вход до полунощ 8 лв, след това 12 лв

Center, Hangover - Jack Daniel's Battle of the Bands' 11 @ Three Lions Pub

Концерт на две групи - финалисти в конкурса

Начало: 22 ч, вход 5 лева (+ малък Jack Daniel's включен в цената)

SoundRock @ метъл клуб "Нострадамус"


Шуменската рок банда в състав Димитър (вокал), Теодор (китара), Митев (бас), Александър (барабани), Йордан (клавир), гастролира на варненска сцена.

Начало: 22 ч, вход: 3 лева

Парти и то благотворително в галерия "Графит"

В 18 часа в събота, 5 март  в галерия "Графит" във Варна започва благотворително парти организирано от "Асоциация на Учени, Артисти и Спортисти" и Алек Бохос Керемян.

Събитието е част от кампанията "Да подарим втори живот на Елвира".

Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Елвира Бохос Керемян.

На 5 март се навършват 5 години от раждането на сина й Михаел, който за съжаление расте без майчини грижи, тъй като от деня на раждането Елвира е в състояние на будна кома.

С УЧАСТИЕТО НА:

Project REJOIN - LIVE
Valeri Tzenkov - drums
Stratsimir Pavlov - piano
Neicho Petrov (Reggie) - vocal

3inSpirit Photography - Photo Exhibition "3inSpirit - 3Continents"

SOUL Friends 4 Ever ( DJ's )
Selector Stiliyan - Love & Happiness Music
Stefan N. Shterev - 3inSpirit
Stilyan Y. Manolov - Baggio
Metodi T. Velinov - Meto

Гостите ще бъдат посрещнати с welcome drink - Beefeаter gin winter edition.

Всички приходи от вход и от продажбата на фотографии ще бъдат дарени за лечението на Елвира.

Начало: 18 ч, вход 5 лв.

Пиано бар

Нелко Коларов, Георги Шопов, Ива Иванова и Косьо Джамбазов в Пиано бар Royal Classic от 22 ч. и  Ванеса и Бисер - пиано и вокал, в Piano Bar Plaza.

* Заглавието е цитат от песента на Ъпсурт "Нон стоп" (Боздуган, 1998)