Избрани Новини
Затварят бакалиите
Кварталните бакалии са на път да останат в историята.
Малките магазинчета да продават само определени стоки. Те ще бъдат подбирани според търговската им площ от агенцията по безопасност на храните. Това съобщава в интервю за "Стандарт" нейният шеф д-р Йордан Войнов.
"Не може в един хладилник да се държат месо, риба и кашкавал", обясни той. В бакалиите обаче нито има място за втора витрина, нито пък собствениците могат да си я позволят. Целта на новата мярка е да не се продават стоки с изтекъл срок на годност и да се спазват правилата за съхранение на продуктите, посочи Войнов.
Обричат ни на фалит, скочиха дребни търговци. Те обясниха, че по принцип зареждат малки количества от много стоки, за да направят нужния оборот за наем и скромна печалба.