Уран в Овен. Отново и окончателно!

Архив Варна

12-03-2011, 23:17

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

След като мина за малко в Овен през юни сега Уран окончателно преминава в знака на първичния импулс и ще остане там 7 г. Това се случва веднъж на 84 г. и вещае настъпването на внезапни събития и обрати, предизвикани от реформаторски прогресивни идеи. 

Астрологична картина за 13 март

Слънце в Риби
Луна в Близнаци, Рак
9-10 лунен ден


След като мина за малко в Овен през юни сега Уран окончателно преминава в знака на първичния импулс и ще остане там 7 г. Това се случва веднъж на 84 г. и вещае настъпването на внезапни събития и обрати, предизвикани от реформаторски прогресивни идеи. Тази му характеристика го свързва с митологичния образ на Прометей, носещ огъня на просветлението.

Ще ни бъде трудно през днешния ден да конкретизираме желанията и намеренията си и това, разбира се, ще придаде неустойчивост на настроенията ни. Такова състояние често става причина за конфликти със семейния и приятелския кръг. Помислете дали вашата неудоволетвореност не се дължи преди всичко на вътрешно недоволство от себе си, преди да прехвърлите вината другиму. Не очаквайте напрежението да отшуми от самосебе си - с наближаването на вечерните часове атмосферата ще се променя, но едва ли ще стане по-хармонична. А събеседниците ви в никакъв случай няма да станат по-отстъпчиви.

Най-добре си почивайте в уединение и сведете общуването до минимум. Дори разходките днес ще ви носят по-голяма наслада ако сте сами и имате възможност на спокойствие да се потопите в собствените си мисли. А и седмицата, която предстои, ще бъде доста емоционално напрегната, така че ще бъде добре, ако сте постигнали вътрешен мир и сте наясно със себе си.

Импулсивността в решенията сега може да ви изиграе лоша шега. Вярно е, че интересът към всичко ново и необичайно все повече ще нараства, но и опасностите, които крие този интерес, не са малки. Чуждото мнение ще стане важен критерий и, ако нямате собствен център, можете да се оплетете в големи заблуди. В постъпките си мнозина ще забравят за традициите и ще мислят и следват предимно собственните си интереси. Честолюбието и амбициите ще станат залог за успеха и то за продължителен период. Всички тези промени са провокирани от окончателното навлизане на Уран в Овен. Разбира се всяка планетарна позиция има положителни и отрицателни проявления. Ще станем по-открити, но и по-убедени в собственната си правота, доверчиви към околните, но неспособни на лесни компромиси. За някои това ще бъде златната възможност да изявят потенциала си и да постигнат внезапен успех. На други ще донесе изненадващ крах и необходимост от тотална промяна във възгледите и битието.

Необходимостта от промяна в съзнанието всъщност ще става все по-очевидна, а фактори и катализатори за това ще има в излишък, както в обществено-политически, социален и икономически план, така и чрез глобални геофизични и климатични промени. Мечтателното и идеалистично отношение към живота ще отстъпи място на реализма и необходимостта от действия. Все по често ще се улавяме как се поддаваме на силни желания да направим всичко веднага. Понякога това няма да бъде най-доброто решение и със сигурност допуснатите грешки ще ни накарат да променим както мотивите така и моделите си на действие.

Всичко това обаче предстои в един по-мащабен и продължителен план.

Засега най-важното е да се нагодим към промените. За тази цел е необходимо да се научим да нагаждаме графика и намеренията си така, че промените да се осъществяват поетапно. Уран и без това не оставя много време за разсъждения, а думичката „предпазливост” му е непонятна. Гостоприемният Овен пък ще му даде възможност да прояви на воля непознаващия ограничения импулс за свобода.  Малцина обаче могат да си позволят да се носят безметежно след неговите неочаквани хрумвания, без това да предизвика разрушителни промени в живота им. Времето ще забърза своя ход и много хора няма да успяват да се нагодят към този нарастващ темп на живот и промени. Ще заживеем със стряскащото усещане че не само то, а и много други категории и процеси са извън нашия контрол.

Не се опитвайте да вършите всичко наведнъж - това ще ви донесе поражение. Уран носи огъня на просветлението, но много често изпепелява онези, които са нетърпеливи да го зърнат. Предприемането на действия е неизбежно, но това трябва да бъдат много осъзнати действия с ясна преценка върху всички аргуманти "за" и "против".

Не се опитвайте също така да задържате статуквото и да забавяте промените - това ще ви струва още по-скъпо. Няма по-обучен специалист от Уран по създаване на хаос и безредие, когато нещо надживяло времето си трябва да си отиде.

И най важното: освободете се от очаквания, забравете за стереотипите, оставете познатите добре действащи модели в миналото. Те наистина са вече минало! Позволете на живота да пренасочи енергията и битието ви в нови, може би стряскащо непознати, но затова пък вълнуващи и адекватни на времето посоки.

Ако имате въпроси относно личната си съдба,
изправени сте пред важни житейски, бизнес и лични решения
или се намирате в период на преход,
астрологичната наука разполага с необходимия инструментариум, за да ви осигури адекватна помощ.
Свържете се с Елена Пенчева на тел 0887302268