Социалисти и безпартийни в БСП-кастинга за кмет

Мисия Варна

14-03-2011, 20:41

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Членове на БСП ще се състезават с кандидати без партийна книжка на вътрешнопартийните избори, които БСП ще проведе във Варна,

за да реши кой ще е червеният претендент за кмет. Името му ще стане ясно в края на лятото (може би по традиция Станишев ще обяви кандидата на 15 август - Деня на Варна).

Независимо дали кандидатът за кмет на Варна ще бъде партиен член или симпатизант, подкрепен от нас, този път ще поискаме от него авансово ясен ангажимент, че ще реализира нашите конкретни виждания и платформа за развитието на Варна, обясни бившият министър-председател.

Вътрешните избори бяха предложени от местния лидер на БСП Борислав Гуцанов, който е и единствената разпознаваема кандидатура на червените за кмет. Той хвърли идеята малко преди Коледа, когато все по-силни станаха гласовете на стари БСП-фукционери, че Гуцанов не трябва да се кандидатира заради делото "Медузите", по което той беше задържан преди година и по което сега предстоят нови обвинения. Вътрешно-партийният вот ще попречи на противниците от "Позитано" да наложат кандидат-парашутист, тъй като местната структура стои плътно зад лидера си Гуцанов.