Синята коалиция се явява със собствен кандидат за кмет на Варна

Мисия Варна

17-03-2011, 14:14

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Кандидатът за кмет на Варна на сините трябва да е професионалист с авторитет, отлично образован, да не е бил член на ДС и на БКП и да знае езици.

Той може да бъде член на някоя от партиите в коалицията или да е безпратиен. Това заяви днес председателят на ДСБ в морската столица проф. Димитър Камбуров.

На предстоящите местни избори ДСБ ще участва във формат Синя коалиция +.  "Плюс"-ът засега се очертават ВМРО, БНД, Новото време, Радикалдемократическата партия, Земеделците на Мозер...  Продължават преговорите и с други партии, ориентирани център-дясно.
Изискванията на Синята коалиция към кандидата за кмет на Варна, който може да бъде и непартийна фигура, е да се ползва с голям авторитет сред варненци.

Любомир Роев вече е координатор на областната организация на ДСБ. Длъжността му е част от новия по-централизиран модел на организация в партията. Тъмносините във Варна вече са водили разговори с преките си коалиционните партньори – СДС. От Демократи за силна България възнамеряват да започнат двустранни разговори и с всички десни формации и кметове на общини от областта за избистряне на модела за явяване на предстоящите местни избори, обясни Роев.

В понеделник, 21 март, във Варна пристига лидерът на ДСБ Иван Костов. Той ще се срещне с варненци в 18 часа в зала "Пленарна" на общината.