“Излел е Делю хайдутин” вдъхнови Ищар

Архив Варна

05-04-2011, 22:04

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Ищар ще запише песен с елементи от българския фолклор, която ще изпее в дует с наш изпълнител.

Това обяви етнопевицата в Пловдив, където огледа сцената на Античния театър за концерта си на 6 юни, съобщава "24 часа".

"Излел е Делю хайдутин" е вдъхновила звездата да посегне към нашите напеви. "Не разбирам думите, но усетих чувството, което те кара да плачеш", каза Ищар Алабина. Веднага разпитала откъде идва това извисяване на гласовете и вече е наясно, че по нашите земи музиката от планината се смесва с ритмите на Ориента, което е в десетката и на нейните търсения. Тепърва предстоят разговори за песента и българския певец, с когото Ищар ще работи.

За турнето си през юни Ищар ще пристигне с цял ТИР оборудване, 20 човека технически екип, 4 танцьори, двама беквокалисти и шестима музиканти. 30 сценични работници ще бъдат наети само за строенето на сцената на Античния театър в Пловдив. Конструкцията е с височина 14 метра. Изискванията на Ищар към хотела са да е на тихо място, с панорамен изглед, а апартаментът да е с тераса и далече от асансьора, тъй като има навик да репетира в стаята.

Певицата опита от българската кухня - селска салата, пърленка и морски дарове. От кмета на Пловдив Славчо Атанасов тя получи албум на Стария град, диск с изпълнения на ансамбъл "Тракия" и сребърен плакет на общината, който обикновено се дава само на дипломати.

Ищар върна жеста, като се обяви в подкрепа на кандидатурата на Пловдив да стане европейска столица на културата. "Ще кажа моята дума където трябва и се надявам тук да дойдат много хора на изкуството", каза звездата. Тя пее на иврит, френски, испански и египетски език и се е научила от смесицата на тези култури да уважава различието. Затова зачита обичаите и вярванията на народите - съпругът й и личен мениджър Мишел Абисира веднага вдигна дамската й чанта от пода, като разбра, че според нашите вярвания това е знак на бедност. И бездруго никога нямам пари в себе си, засмя се певицата. Наскоро разбрала, че сиренето, което използва в кухнята си, идва от България, а не от Гърция. Освен него е поръчала на организаторите на концертите си у нас от "Арт БГ" да й осигурят натурален захаросан мед.