Общината намери вратичка и за самотните майки

Животът

28-04-2011, 21:10

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Самотните майки вече няма да са дискриминирани при приема в детските градини във Варна.

Общинската администрация най-после измисли как и те да отговарят на всички изисквания въпреки факта, че бащите на децата им не живеят във Варна.
Досега семействата с деца за забавачка трябваше да извадят куп бумаги за кандидатстването. Двамата родители трябваше да докажат, че са жители на Варна, че плащат данъците си тук, че работят. Сега тези изисквания остават, но в моно вариант - документите трябва да осигури само майката (или таткото) на малчугана
Така според публикуваната променена наредба за прием трябва да се представят оригинали и копия на акт за раждане на детето, като поне единият родител трябва да бъде с постоянен адрес по лична карта в Община Варна. Нужни са и документи от работодател, че поне единият родител работи в общинско или държавно предприятие, частно търговско дружество или сдружение с нестопанска цел. Документите трябва да съдържат: изходящ номер, мокър печат с подпис и Булстат.
Ще ви трябва и удостоверение от Община Варна, дирекция „Местни данъци и такси" за наличие или липса на задължения на поне един от родителите, съгласно чл.87 ал. 6 от ДОПК. /Заявлението се издаването на удостоверение се получава от „Отдел за обслужване на данъкоплатци" в сградата на Изчислителен център/.
Следващият документ е заверено копие от годишна данъчна декларация по чл.50 или чл.92 за управители на ООД и ЕОД от ЗДДФЛ за предходната календарна година, поне на един от родителите, който е самоосигуряващ се.

Няма промени при приема с предимство: за деца със заболявания, сираци, близнаци, деца в риск или настанени в приемни семейства