Представяне на „Еразмус за млади предприемачи” във ВСУ в сряда

Мисия Варна

09-05-2011, 13:17

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Представянето на Програма „Еразмус за млади предприемачи” ще се състои на 11 май 2011г. във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”.

През месец февруари 2011г. стартира проект COLUMBUS 3 по програма „Еразмус за млади предприемачи” на Европейската комисия.

По време на организирания от ВСУ съвместно с JobTiger уъркшоп на открито „Моята кариера 2011” ще има представяне на Програмата „Еразмус за млади предприемачи” на ЕК в шатрата на Регионална агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ) от лицето за контакт по Програмата, упълномощено от ЕК  и всеки заинтересован ще получи информация как да вземе участие и какви ще бъдат неговите ползи от включването му в Програмата.

Проектът е консорциум от 8 европейски партньора, които работят като посреднически организации (ПО) по Програмата, улеснявайки създаването на успешни връзки между млади и опитни европейски предприемачи. Те идентифицират подходящи предприятия, помагат в процеса на регистриране на предприемачите, подготвят ги преди заминаването им за чужбина, съдействат им при организиране на техния транспорт и престой и им осигуряват финансова помощ.

В този проект Регионална агенция за предприемачество и иновации – Варна си партнира с организации, подкрепящи бизнеса от България, Великобритания, Финландия, Испания, Италия, Словения, Унгария.  Водещ партньор по проекта е организацията BIC Liguria (Италия).

Участвайки в програмата „Еразмус за млади предприемачи” като посредническа организация, РАПИВ предлага отлична възможност за нови и вече утвърдени на пазара фирми от Варна и региона да обменят опит с европейски партньори.  

Програмата „Еразмус за млади предприемачи” е насочена към Нови предприемачи и към Предприемачи домакини. Нов предприемач (НП) е някой, който твърдо е решен да стартира или вече има свой бизнес през последните три години. Предприемачите домакини (ПД) са утвърдени и опитни бизнесмени, които притежават или управляват малки и средни предприятия (МСП).

Прекарвайки от 1 до 6 месеца при опитен предприемач,  новите предприемачи се очаква да придобият съответните знания за стартирането и управление на МСП в области като финансов и оперативен мениджмънт, разработване на иновационни продукти и услуги, успешни продажбени и маркетингови практики, европейското търговско право и Единния европейски пазар. НП има право на финансова помощ, която да му помогне за разходите по неговия престой в чужбина.

Как да се участва?


Всеки заинтересован бъдещ предприемач, при желание да участва е необходимо да попълни регистрационна форма, достъпна на сайта на Програмата www.erasmus-entrepreneurs.eu, като избере Regional Agency for Entrepreneurship and Innovations – Varna (RAPIV) за своя посредническа организация.

За повече информация, моля посетете официалния сайт на Програмата или се обадете на телефон +359 52 383 700, мобилен +359 888 880 311. Може да пишете на e-mail: [email protected] или да посетите сградата на РАПИВ, която се намира в кв. Аспарухово, м-ст Малка Чайка.