Сувенирите се връщат зад Операта след 23 май

Мисия Варна

10-05-2011, 15:21

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Сергии със сувенири отново ще има в градинката зад Операта.

Те обаче ще бъдат наполовина по-малко и ще заемат само крайните алеи на парка. След 19.30 часа търговците ще бъдат задължени да сгънат и приберат всичките 61 сергии, за които ще има място там.

Общински инспектори ще следят всяка вечер продавачите да отстъпват мястото си на разхождащите се варненци, категоричен е кметът Кирил Йорданов. Наказанията за нарушителите ще са жестоки - те ще загубят правото да търгуват в атрактивното за туристите място.

При тези условия - за ежедневно разчистване на района, кметът е готов да върне сергиите и в градинката, известна на варненци като "Севастопол". В прохода между цветните лехи и Търговската гимназия преди години имаше 2 редици от бараки за закуски и дюнери, които бяха изчистени от там след серия от скандали и протести. Сега там могат да се настанят преместваеми сергии, смята кметът.

Днес той отново повтори намерението си да даде име на градинката, която от десетилетия се асоциира с ресторант, който някога се е намирал в съседство и е носел името "Севастопол". Варненци обаче взривиха социалните мрежи и форумите в знак на недоволство от идеята градинката да се казва Роналд Рейгън. "Готов съм да приема всякакви предложения. Не виждам обаче какъв е конфликтът, тъй като тук не става дума за преименуване - тази градинка никога не е имала официално име", заяви кметът.